kansikuva

kansikuva

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Animecon 2016 - työcon ja jonocon


(There's only small summary in English at the end becauce I'm lazy and I wanted this out quickly :'D)
Juu joku Animecon. Tämän kirjottamisessa vähän kesti, kun eka conin jälkeinen viikko oli tosi kiireinen ja sitten olen ollut melkeen kaks viikkoa reissussa. ^^'
Lähdettiin taas matkaan jo perjantaina, tälläkin kertaa Anaen autolla, tällä kertaa miun lisäksi kyydissä oli Convallaria. Oltiin perillä joskus puol ysin aikaan, ja Anae jätti mut Pavilijongille koska ei löydetty juna-asemaa joka oli alkuperänen pudotuspaikka (joka oliki sit iha vieressä... :'DD). Käväsin hakemassa badgen ja rannekkeen ja hyppäsin seuraavaan kyytiin joka vei majotukselle. Majoituin Joshin kanssa hänen tädillään, ja he tulivat hakemaan mut. Siellä odottikin ruokaa, pizzaa ja kakkua! 
Lauantai-aamuna oli tavote olla conipaikalla kympiltä, mutta kyllähän se vähän sitten taas venähti. Oltiin joskus 10.30, ja jäin ulos jonottamaan Joshin kanssa hänelle ranneketta. Kovin pitkään en kyllä kerenny siinä seisoskelemaan, koska piti rientää sisälle kun oma työvuoroni alkoi klo 11. Työskentelin conissa ohjemla-avustajana, AKA istuskelin ohjelmissa kattomassa että pitäjä tuli paikalle ja kaikki meni hyvin. Otin vähän varaa että löysin oikean salin uudessa paikassa, mutta se löyty onneks aika helposti. Eka valvottava luentoni oli "Osomatsu-san vs Osomatsu-kun". Siinä vertailtiin kahta eri Osomatsu-sarjaa, viime talvena tullutta sekä vuoden 1988 versiota. Aloin itekin tossa joku aika sitten (köhhöh, toukokuussa vissiin jo, ja se on vieläkin kesken, hups) kattoa Osomatsu-sania ja se on tosi hyvä! Olen myynyt sieluni matsuille. Mut joo, oon kattonu vaan ton uuden sarjan, mutta silti luentoa oli kiva kuunnella! 
Seuraavana valvottavana oli sitten Pokemon-tietovisa, johon päätin samalla osallistua! Vähän hävetti omien tietojen vähyys uusista poksuista (ja pari vanhaempaakin unohin....), pitää vähän opiskella : D en tiedä omaa tulosta, mutta Nita voitti täysillä pisteillä, jee onnea!
Visan jälkeen mun vuoro loppui ja loppu päivä oli vapaata. Ehdin Matsu-luennolla viimeistellä cossinkin päälle. Kierreltiin jonkun aikaa ja törmättiin tuttuihin, sitten lähettiin Joshin kanssa syömään Burger Kingiin, koska Hesen jono ei inspannu. Achievement unlocked, en sotkenu valkosta cossia syödessä.

Confusions at the gas station we stopped: gospel CD with anime cover. Why? (we talked that if it had been cheap, we could have bought it just as a joke, but it wasn't even :'D)

Huomattiin taivalla uhkaavan tummat pilvet, ja päätettiin mennä shoottimaan nyt ennen ku sade alkaa (joka ei sit vissiin alkanukkaan), mutta matkalla törmättiin Shessoon, Kaguraan ja Riniin jotka oli shoottimassa omia cosseja, ja lupauduin ottamaan niistä yhteiskuvia sillä ehdolla et Kagura ompelee mun vyön kiinni koska nappi kiinnitys ei pitäny. Saatiin ihan kivoja kuvia :> Josh ja Shessu vielä shoottivan miunkin cossia vähäsen! En oikeen osaa Lysergillä posettaa vaan, mutta eiköhän niissä jotain hyviä ole : D en oo kuvia vielä saanu, teen sit varmaan shoottipostauksen erikseen Hypen kuvien kanssa.
Kuvailujen jälkeen lähdin katsomaan kunniavieras Reikan Q&A:ta... tai siis niin ajattelin, mutta ohjelmaan oli niin pitkä jono etten edes viitsinyt mennä perään kun tuskin olisin saliin mahtunut. En tiedä, en jaksanut sitte enää tarkistaa : D sen sijaan jäin juttelemaan Cillan kanssa kunnes oli aika siirtyä katsomaan Valitsen sinut!-musikaalia. Kyllä, kävin katsomassa sen taas, koska pakkohan se oli! Huhuilin aiemmun viikolla Twitterissä josko saisin katsomoseuraa, ja sainkin sen Eevistä, joka myös oli ihana ja haki meille paikkaliput kun olin ite töis :> Ei olla aiemmin tavattu livenä, ni tuli sekin nyt sitten tehtyä! Musikaalikin oli edelleen yhtä hyvä, ihme kyllä en itkeny. Harmi että teknisiä ongelmia oli jonki verran >: mutta onneks se ei näyttelijöiden menoa haitannu ja hyvä fiilis välitty yleisöönki!!
Musikaalin ja pikasen pukkarivisiitin jälkeen käytiin Joshin kanssa kaupassa ostamassa ruokaa (=berliinimunkit ja mulle banaani #condiet) ja sieltä itabileisiin. Meinasin sanoo etten muista millo viimeks kävin conin iltabileis mut olinhan mä Frostissa : DD Juotiin yhdet ja sitten summonoitiin kyyti kämpille kun ei jaksettu jäädä pidemmäks aikaa. Käytiin saunassa ja syötiin vähän iltapalaa ja suoristettiin Joshin cossin peruukki (Heisuke Hakuoukista) ja rupateltiin. 

Hei päädyin jopa ottamaan kuvia toisista cossaajista! Magi - Kouha & Kougyoku
Free! - Makoto, Rin&Haru (Cilla)

Princess & the Frog - Tiana
Sunnuntaina oli jälleen aikasempi herätys, koska mun vuoro alko jo klo 10. Sunnuntaina mulla oliki sitte koko päivä, siis ihan koko päivä, viiteen asti, töitä. Sillon mulla myös oli kaks salia vahdittavana. Ekojen ajan tosin vaan istuttiin Joshin kanssa käytävällä siinä välissä koska kumpikaa ei silleen kiinnostanu. Kävin sit aina tsekkaamassa alun kummastakin ja jäin toista seuraamaan, seuraavaksi se oli Muumi-luento, joka oli ihan hulvaton! Siinä vertailtiin hahmoja Muumilaakson tarinoiden kahdelta eri kaudelta. Hahmojen luonteethan ovat ihan erilaiset niissä. Tästä voi lukea lisää pitäjän blogista No voihan hattivatti.






Prince of Stride
Josh häippäsi tämän jälkeen, ja jäin taas seuraamaan Tehostemaskeeraus luentoa, koska toisen salin luento oli peruttu. Tässä kyllä oli aika goreja kuvia, että päätin lähteä pois. Kiertelin myyntipöytäsalit ja menin Poksu-musikaain yhdistyspöydälle moikkaamaan kavereita ja pääsdyin siitä shoottimaan Retan May-cossia. Jäin vielä hetkeks juttelemaan ja sitten lähdin seuraamaan seuraavaa luentoa joka käsitteli ruoka-kriisiä Japanissa ja ruoka-animeita. Tämäkin oli tosi mielenkiintonen ja pitäjä oli selkeesti perillä aiheesta, tosi mukavaa kuunnela. Ja siellä mainittiin Shokugeki no Soma, joten totta kai sai pointsit multa. Tämän välissä kävin tsekkaamassa alun hahmokehitys-luennolta, josta menin kuuntelemaan lopun. Luento oli englanniksi, ja vähän luennoitsijan puhe takkuili ehkä sen takia. En pysty itse luentoa pahemmin arvioimaan kun en kuullut siitä paljoa. Mut siellä oli pätkä FMAsta enkkudubeilla ja korvani vuosivat verta. Muutenkin ne pari videopätkää mitkä ehti sinä ehkä 20 min aikana kun siellä istuin tulla oli aika pitkiä.
Seuraavana saleissa alkoi Noragami-luento ja FFVII-luento, joista jäin kuuntelemaan jälkimmäistä koska en halunnu spoilereita Noragamista :D Sori, Essi! Tuoltakin kyllä taas hipsin jonkin ajan päästä pois veryttelemään jalkoja. Kun palasin takasin, luento oli jo loppunu varmaa 20 min aikataulusta edellä. No, eipä siinä mitään kun seuraavilta oli näemmä diat kadonneet ja he siellä niitä tekivät kuumeisesti. Viimeisenä luentona mulla oli siis urheiluanime-luento. Tässä olisi vissiin pitäny käydä läpi miten urheiluanimet on kehittyny vuosien varrella, mutta luento oli kyl vaan "täs on tämmönen sarja lajista X, kattokaa se. Älkää kattoko tätä." :/
Tämän jälkeen koitti vapaus jopa hurjaksi viimeiseksi tunniksi coniin. Löysin taas Retan ja mentiin yhessä kattoo päättäjäisiä josta löyty myös Rewe. Musikaalilla oli pieni rooli sekä avajaisissa, jota en nähny, ja päättäjäisissä. Päättärien jälkeen hain tavarat narikasta ja löysin kyytikaverini. Viimeisellä kyytiläisellä loppui työvuoro vasta kuudelta, joten hengailtiin odottamassa. Päädyttiin vielä Vaajakosken ABClle syömään, joten kotiinpaluu hieman venyi, tosin odotin et olisin ollu vielä myöhemmin kotona. Pääsin nukkumaan joskus yhentoista jälkeen, ja aamulla herätys viideltä töihin*rip*


Conin vikoilla minuuteilla uskalsin ehdin vielä pyytää yhteiskuvan Reikan kanssa <3
Animecon oli ihan kiva peruscon. En enää hirveesti enää muista fiiliksiä : D Lauantai meni kivasti kavereiden kanssa ja musikaalia kattomassa. Työvuorot oli kyllä vähän tyhmästi jaettu :/ olis hyvin voinu vaik lauantaina olla päivällä viel pieni vuoro ettei olis menny koko sunnuntai. Mulle ei periaattees ollu ees jätetty ruoka-taukoo.
 Paitsi ne jonot! Miksi ihmiset jonotatte paikkalipullisiin ohjelmiin?! Taas oli piitkät jonot kaikkiin, ja JV:t ohjas ihmisiä pois tukkimasta teitä jonottamaan oikein - miksi? Jos on paikkaliput, pääset kyllä sisään kn ovet avautuvat. Ja kun kaikki pääsalin ohjelmat alkoivat reilusti myöhässä, porukka seisi jonossa pitkiäkin aikoja.
Ropecon onkin jo ensi viikonloppuna, en tiedä kirjoitanko siitä pahemmin, koska en cossa/ olen kuitenkin vain pelaamassa tai tanssimassa xD

Animecon was few weeks ago, and I really don't remember much of it anymore, this was written already right after con but as I was busy and on vacation I didn't have time to finish it xD I was working as a volunteer at the con, thus mostly just sat at the program rooms checking everything was well. Also went to see Pokemon-musical again. I got some photos of Lyserg, and I'll make separate post of them later :> Animecon was okay, nothing super special but I had fun. Also I got photo with one of my cosplay idols, Reika who was the guest of honor there <3

Tsau! o/

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Spring Anime 2016



Mayoiga
Mayoigaa vaikutti mielenkiintoiselta, ja ylitti odotukset. Sarja oli tosi hyvä ja jännä. Alkuun se oli vähän sekava suuren hahmokaartin takia, mutta kyllä nekin sitten oppi.

Mayoiga seemed interesting and met my expectations. It was good and exciting. First this was a bit confusing thanks to so many characters but I learnt them eventually.

Assasination Classroom 2nd season
E-en minä yhtään itkenyt lopussa, en yhtään!
Vaikka loppuratkaisu oli odotettavissa, se iski silti tunteisiin ja hetken jopa odotin että jos sittenkin olisi vielä toivoa.
AssClassin kakkoskausi oli jälleen kiva jos ei parempikin kuin eka, tykkäsin! Hahmokaarti tuli tutummaksi ja muutenkin juoneen päästiin syvemmälle tässä. Kayanon ja Koro-sensein taustatarinat yllättivät, ja yyy NagiKaya on niin söpö shippi~

I-I didn't cry at all in the end, not at all!
Even though the ending was excpected it still hit my feels and for a moment I thought there was still hope.
AssClass's second season was again good if not better than first one, I liked a lot! The characters become more familiar and we got more into the plot in this one. Kayano and Koro-sensei's backgrounds were surprising and yyy NagiKaya is such a cute ship~

Kiznaiver
Kiznaiveria en aluksi ajatellut kattoa, mutta kun se sitten sai kehuja niin lopulta alotin senkin. Ja hyvä niin, tämäkin oli mielenkiintoinen sarja.

I wasn't first planning on watching this but it got so many compliments I decided to give it a go. Which was good choice as this was really interesting anime too.

Flying Witch
Flying Witch oli ehkä söpöintä ikinä (tai ainaki pitkään aikaan). Tosi hyvä ja lepposa sarja! Mukavaa vaihtelua näille muille suht toiminta painotteisille : D Ja pitkästä aikaa sarja jossa en skipannu openingia juur ikinä, kun seki oli nii sulonen.

Flying Witch was maybe the cutest thing ever (or at least for a looong time), Very good and relaxing anime! Nice change for the other very action packed shows in this lis : D and for a first time in long time I did not skip the opening almost ever as it was also so sweet.

Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités
Tämä taas oli sarja, josta olisin halunnu tykätä enemmän. Ei se huono ollu, ihan kivaa perus fantsua, mutta jokin siinä ei vaan iskeny? En oikeen pahemmin ees tykästyny kehenkää hahmoon. Kyllä tän ny katto, mut ei noussu kyllä kovin korkeelle mun suosikkilistoilla. Niitä sarjoja joista olisisn luultavasti tykänny enemmän jos ei olis ollu viikon taukoja.

This was an anime I wanted to like more than I did. It wasn't bad, it was okay, standard fantasy show, but something just didn't hit for me? I didn't even really like many characters. It was watchable but didn't get far in my favorite list. One of those ones I'd probably had liked more if I had watched it without one week gaps.

High School Fleet
Tästäki mulla on vähän ristiriitaset tunteet. Ihan kiva, mut ei niin hyvä taas kun odotin. Tosin sarja myös yllätti, koska odotin jotai lepposaa maailmanparannusmeininkiä pikaseen luetun kuvauksen jälkeen, ja sainki sotalaivoja : D Tosin, miks lukion ekaluokkalaiset tytöt laitetaan ohjaamaan sotalaivaa kahen viikon koulutuksen jälkeen täysin yksin, ei mitään opettajaa mukana??

I got a bit mixed feelings of this too. Okay, but not as good as I expected. Anime did surprise me too tho, as I was waiting for some easy going world peace stuff from quickly read description but got war shops :DD But still, why did they put first year students of high school to pilot a battle ship after two weeks of training completely alone without any teachers??

Magi: Sinbad no Bouken
Vannoutuneena Magi-fanina totta kai SnB:n animesovitus oli katsottava! OVAt tästä tosiaan on jo tulleet, mutta kiva kun nyt päästiin vähän pidemmällekin tarinassa (eikä tarvinnu oottaa montaa kuukautta välissä..). Ainoa huono puoli tässä oli että kesti vaan 12 jaksoa, josta puolet oli OVAssa jo tullutta tarinaa.

As Magi fan of course I had to watch SnB's anime version! This has alrady been made into OVAs but it was nice to get a bit further in the story (and didn't need to wait for months for the next ep...) Only bad thins was that it was only 12 episodes, of which half was the story already told in OVAs


Kirjottelimpa lyhyesti : D Tässä vähän kesti kun Sinbad loppu vasta nytten ._. tällä kaudella oli paljon kivoja sarjoja!
Aluks luulin ettei kesäkaudella olis juur mitää kiinnostavaa muutaku uudet kaudet Shokugeki no Somasta ja Lovelivestä, mutta hups, kyllähän niitä kertyki taas l'D Ekojen jaksojen perusteella kaikki mitä alotin tuntuu hyviltä.

Man I wrote shortly : D This took a while as Sinbad only emded now ._. This season had many good animes!
First I thought there wouldn't be much any good ones during summer season except new seasons of Shokugeki no Soma and Lovelive, but I have started so many already l'D According to first episodes all seem nice!

Tsau! o/