kansikuva

kansikuva

maanantai 20. helmikuuta 2017

Yukicon 2017 - TUNTEISIIIIIIIIIIIIN~


(kuinka moni luki otsikon salkkareiden tunnarilla? hyvä. se oli tarkotuskin)
Yukicon on ohi ja  oli mahtava con. Ootin sunnuntaita nii fiiliksissä et lauantai oli sellane "voisko tää jo loppuu et huomine tulis äkkii!" :'D Jännä kyl silti mulla ei vielä enne lauantai aamua ollu yhtää conifiilis?
Päätin mun lauantain cossin tosiaa... keskiviikkona. Tarkotus oli laittaa Hikarin talviasu Digimon Zero-Twosta mutta en löytäny kenkiä, joten päätin siirtää toiseen ajankohtaan. Pähkilin pitkää minkä asun sitte laitan vai meenkö vaa Soralla kumpanaki päivänä, mut lopultä päätin heittää päälle Noragamin Yukinen. Oon miettiny asuu joskus aiemminki ja oikeestaa kaikki vaatteet ja pertsaki löyty valmiina kaapista, joten sillä mentii.
Shessu, Kagura ja Rin majottu mun luona ja ne saapu perjantaina vasta 23 jälkee (ei näin vanhus enää jaksa valvoo) , että vain pikasesti vaihettii kuulumiset ja laitettii pedit kasaa ja käytii nukkumaa. 
Lauantaiaamu oli historiallinen että meillä ei tullu kiire! Tai siis, mä oon aina ajoissa valmiina, mut noilla muilla tuppaa aina menee viimesee minuuttii.. Hypättii junaan ja kävin vaihtamassa lipun rannekkeeks. Jo tänä ainaka onnistuin hukkaamaan muun porukan, joten menin viemää kirpparille mun tavarat jonka jälkee törmäsin Kataan <3 Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa, edellisen kerra nähtii viime Yukissa kun Kata oli muun vuoden Japanissa vaihdossa. Lähin sitte sen porukan kanssa pyörimää, käytii mm varaamassa aika Cafe Aisuun (Yukin maid cafe) sunnuntaille. Katan kanssa käytiin myös pelihuoneessa pelaamassa Spyroa ja Crash Team Racingia. Oltais haluttu pelaa Smash Brosii mut se oli koko aja varattu ;^; Käytiin myös kuuntelemassa Mystic Messenger-luento. Se oli ihan hyvä ja osui kyl feelsseihin. Olisin kyllä toivonu enemmän sellasta syvempää tutkintaa, nyt vaa oikeestaa käytii hahmot ja routet läpi eikä oikee tullu sillee mitää uutta tietoo. Luennoitsija oli kyllä hyvä ja tykkäsin vitseistä!





Luennon jälkeen lähin Joshin ja majotusseuran kanssa syömään. Oli päivän paras idea että hypättii junaa ja mentii Helsingin keskustaa, Pasilan aseman Subissa ja Hesessä oli kummassaki nii kamalat jonot, nyt pääs mm. istumaan ja sai syödä rauhassa. Ruokailun jälkeen Joshin kanssa kuvattiin toistemme cossit. Olin tosiaa heittäny Yukinen nii kylmiltää päälle, vaikka Noragamin ekan kauden rewatchasinki , et en oikee ollu ehtiny mitenkää valmistautuu siihe, en oikee tienny mitä tehä ja miten olla. Ei sille ollu yhtää ehtiny henkisesti valmistautuu cossaamaa sitä :'D
Päädyin randomisti kattomaan Cosplay Stand uppia, joka muuten oli avan loistava! Tämmösiä vois olla enemmänki coneissa! Nauroin niin paljon! 


Kuvat: Josh





Shown jälkeen jäin pyörimään Retan kanssa ympäriinsä, käytiin myyntipöydillä ja kirpparilla joista tarttu mukaan avaimenperälapsia. Myös päädyttiin kirpparilla laittelemaan avautuneita peruukkeja takasin pusseihin ja lopulta teippaamaan pussit kiinni ettei ne putoa uudestaan. Välillä oli vähän sillee "no onkohan tää nyt tän pussi??" (vinkki vitonen kun viet peruukkeja kirpparille myyntiin: sulje pussi kunnolla!) Reta on siis ollu coni kirppareilla töissä ja tunsi ihmisiä ja siksi alko auttamaan ja minä siinä sivussa, ei siis ihan vaan randomisti muute vaa tätä alettu tekee :'D
Juteltiin siinä jonki aikaa kaverien kanssa ja lähdettiin porukalla kuuntelemaan Rintamasuunnan cosplay-esitysluentoa. Tosin ehdin siitä kuunella n. ekat puoli tuntia kun majotusseura ilmotti et he haluu kotii. Yleensä meistä minä oon se joka haluu lähtee aikasin ku väsyttää, nyt toiste päin. Eka toi aamu ja nyt tämä mitä tapahtuu???? Kämpillä syötiin ja katottiin vielä Mulanii.


Viimein se sunnuntai koitti ja sain vetää Soran päälle <3 Tosin tää aamu ei menny ihan nii hyvin ku edellinen koska nyt noille kaikille tuli kiire :'DDD Ehdittiin kuitenki junaan mihi oltiinki tähtäämässä.
Paricossailin tosiaan Megurinemagnetin kanssa, joka siis cossas Taichia. Munhan ei alunperin pitäny ees tulla Yukiconii, mutta sit syksyllä hän oli twitterii laittanu että aikoo cossia Taichia ja menin sitten siihen sillee "hei moi voisin tehä sulle Soran", ja siitä se sitte lähti.
Oltiin sovittu photis klo 11, kun junassa sain siltä Twitteris yksärillä viestin "tota..." ja kuvan Hall Cosplayn-kisaaja lapusta (hänestä tuli siis... valittu lapsi BADUMTSING! Vitsi by Euphidori) :D Ehdittiin onneks alotella shoottia ennen sen tuomarointia ja jatkettiin sen jälkeen, ja oli kyllä tosi kivaa! Päädyttiin sittenki shoottimaan kahestaan eikä mennä ryhmää koska kumpaakaa ei lopulta se inspannu iha hirveesti eikä ees lopultaa ois keretty kumpikaa sinne muide juttujen takii.  Mut näistä kuvista tuli tosi ihania, melkee itkin ku näitä katoin läpi ;^; <3 Kuvaajana toimi Shessu. Tässä nyt mitä tähä hätää jaksoin editoita, lisääki ois!


Taichi on forever friendzoned






Nää mökötyskuvat on ehk mun lemppareita, nii sulosia <3
Kahdelta oli tosiaa meillä se varaus sinne maid cafeeseen, joten suuntasin silloin sinne. Meitä oli mun ja Katan lisäks Katan sisko ja pari niiden kaverii. Tilasin grillatun juustoleivän ja Mana Potionin (=limujätskimakusiirappikermavaahtoströsselijuomaasia joka oli muuten tosi hyvää!). En osaa meijän butlerista sanoo oikee mitää erityisempää mut hyvin se ainaki hoiti työnsä : D Kahvilavisiitin jälkeen kiiruhdettiin kattomaan cossikisoja jotka alko kolmelta. Olin luojan kiitos saanu Ruudakilta paikkalipun joten ei tarvinnu tulla aamulta klo 9 (koska siis, mikä aika toi on alkaa jakaa kisapaikkalippui?) jonottaa niitä ;_; <3 Menin hänen, Euphidorin ja Ritan kanssa sitte katsomaan kisoja. Kahen kisaajakaverin lisäks siellä oli Rewe ja Rindalin juontamassa ja Reta ja Nani alku- ja väliaikaesiintyjinä tanssimassa! Hieman vingahdin kun Megurinemagnetin juonnon kohalla kuului "Taichi lähettää terveiset Soralle" yyyy <3 <3 JA sit toi meni vielä ja voitti kisan, olin tosi ilonen! Ihan jo vaan kun tuttu ja cossipari voitti, mut myös siks että tää näytti et yksinkertasellaki asulla voi pärjätä, kun se on tehty hyvin ja siististi. Ei aina tarvii olla iso worbla-armori tai 10000 tuntia käsinkirjotaa tai -maalausta, ei sillä että väheksyisin näitäkään. 




Kisojen jälkee löysin majoitettavani ja nää tuli vielä pakkaamaa loput tavarat ja lähtivät sitten ajamaan kotii ja minä jäin tänne yksin kirjottelemaan conipostausta (nojoo Miikun sain seuraksi) ja fiilistelemään. Oon niin ilo et mulla on KERRANKI conin jälkee vapaapäivä, jopa kaks, saan darrailla rauhassa! Kiitos pomo!

"Lisää shippauskuvia löytyy sitten varmaan tuolta venemessujen puolelta" - Rewe
Olo aika kill me now
 Se mistä ragesin pariinki kertaa oli ku ihmiset pysähtyy ja ryhmittyy keskelle käytäviä ja tukkii tiet. Eikö jonku pienen äänen pitäis päässä sanoo et ei, mennää sivuun? Muutaman kerran meinasin törmätä ihmisii ku joku pysähty äkkiä eteen. Ja roskia oli ympäriinsä ihan hirveesti, ihmiset pliis...
Mutta, omasta mielestä Yukissa toimi muuten järjestelyt tänä vuonna huomattavasti paremmin ku viimeks, pointsit siitä! Mikkiongelmat tosin oli ilmeisesti asia useemmanki ohjelman kohalla.
Seuraava coni on vielä vähän kysymysmerkki. Tampere Kuplii on sellane "päiväreissu jos jaksan ja sinne on menossa tuttuja", jos en sinne mee ni sitten Popcult on seuraava. Sinne on jo suunnitelmia, ja myös kesällä on tapahtumassa sen jälkeen jänniä juttuja! Niitä odotellessa~

Tsau! o/

PS. Yukine ei arvosta

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Desucon Frostbite 2017


Ihan ekaks, en enää ikinä haluu kuskata samaan aikaa conitavaroita, lavasteita ja koiraa. Jo se pieni matka kotiovelta hissillä alas autolle oli tarpeeks matkalaukun, ison kassin, tuolin ja Miikun kanssa :'D Luojan kiitos sain veljeltä kyydin noutopaikalle kun se otti Miikun viikonlopuks hoitoon. Ajeltiin Miin kanssa Lahteen, käytiin hotellilla viemässä tavarat ja hakemassa ruokaa, sitte siirryttii conipaikalle oottelee lavaharkkojen alkua. Meidän vuoro oli alunperin vasta 20.50 mutta se onneks aikaistu vähän. Meni ihan jees, tosin kumpiki todettii et vedettii vähä turhan nopeesti pari kohtaa :'D
Lauantaina aamupalan jälkeen ruvettiin sitte valmistautumaan kisapäivään. Meikattiin hotellilla mut laitettii cossit vasta conipaikalla ja saatiin unisex-pukkari kokonaa itellemme! Tosin voi olla ettei moni ees tienny sen olemassaolosta ku se on eri paikassa ku muut pukkarit?
Meillä oli tuomarointi vasta kolmen paikkeilla, joten aamupäivä jäi conittamiselle. Käytiin kuuntelemassa Unrealityn kuoro, joka oli jälleen niin upea!

First things first, I never want to drag con luggage, stage props and dog at the same time. Even the small trip from my home door downstairs with the elevator and to the car with suitcase, big bag, chair and Miiku was enough :'D Thank god my brother took me to the place my driver was picking me up as he took Miiku for the weekend. Me and Mii drove to Lahti, went to hotel to drop our stuff and got food, then moved to the con to wait for our stage practice. Our original time was 8.50 pm but we got to do it earlier thank god. It went okay I guess, we did a couple of parts too fast :'D
Saturday after breakfast we started preparing for the competition day. We did our make up at the hotel but got in the costume at the con and got the unisex dressing room completely for ourselves! I think not many even know this exists as it's in different place as other dressing rooms?
We had our judging around 3 pm so we got to see the con for the day. We went to listen the Unreality choir's performance which was awesome as always!

Kakke valo on kakke mutta tää näytti muuten kivemmalta ku muut :'D 

Taken by Megurinemagnet. My wig was a horrible mess the moment I opened the braids TT_TT I need to buy a new one, this one was a lost case
Oltiin Twitterissä kyselty kuvaajan perään kun kerta aikaa oli shoottaamisellekin, ja Kirahvilapsi lupautu kuvaajaksi. Uhmattiin jopa vähän rajoja ja kävästiin greenroomiin johtavilla rappusilla räpsäsemässä pari kuvaa (oltiin ihan vaam pari minuuttia), ja tukittiin muutenki vähä portaita :'DD

We had asked around in Twitter for photographer as we had time to photoshoot and Kirahvilapsi promised to photoshoot us. We defyed the rules and took a couple of photos on the stairs leading to the greenroom (just for a couple of minutes maybe) and otherwise just blocked the stairs :'DD





Eräs setäihminen tuli pyytämään shootin jälkeen meistä kaikista kuvat. Vaikutti tosi ammattilaiselta ison kameran kanssa ja asetteli ja ohjeisti hyvin. Ainoa huonopuoli vaan et ei tajuttu kysyä nimeä tai mistä kuvat vois löytää... ^^' nyt toivotaan vaan et tulis jossai vastaan. Musta käytiin räpsäsemässä pari kuvaa myös ennen shoottia!
Mii ja mä käytiin syömässä ja alettiin pikkuhiljaa valua kohti bäkkäriä ja oottelemaan tuomarointia. Pääsiin sisään aiemmin kuin alkuperäinen aikataulu sanoi. Meni ihan hyvin, en ainakaa jäätyny iha yhtä paljo ku viime vuonna xD Tuomarointihuoneessa oli paljon rennompi tunnelma muutenki ku viimeks, en tiä vaikuttiko tuomarit vai että nyt oli jo kerran kokenu tän vai et oltii jopa vähä valmistauduttu mitä kerrotaan. Tuomaroinnin jälkeen kuvaukset ja sitte lavaharkat, joskin nämä myöhästy jonki verran ja ehdin välissä (ja niiden jälkeen) autella Sonaa ja Laa Laata asujen pukemisessa.
Kisat alko vasta puol 6, joka oli aika myöhään. Yleensähän ne on joskus kolmen neljän paikkeilla. En tiedä alotettiinko ihan ajallaan, kun viimiset n. 15 min jännäkakkailtiin jonossa lavan vieressä. Meitä edellä jonossa oli onneksi Reta, ja jännäiltiin yhdessä. Muutenki mulla oli bäkkärillä tällä kertaa paljon tuttuja, Osako oli kisaamssa myös ja tietty nuo kaks jotka jo aiemmin mainitsin, Nani oli mammailemassa ja Neenee, Kibi, V-V ja Miksu väliaikashowssa.
Kisat alkoi ja meijän vuoro tuli ihan hujauksessa (oltiin ryhmä 7)! En oikeesti ees muista miten lavalla meni, kai se meni hyvin?? Ainaki ollaan saatu oikeesti kehuja! Mun rintakukka irtos kesken esityksen (en ees huomannu et se irtos ennen ku näin sen lattialla ku yhessä kohtaa katoin maahan), mut onneks se tippu vaa mun jalkoihi ja esityksen loputtua äkkiä bälkärin aikana juoksin salamana nappaamaan sen ennen ku juontajan spotti saavutti. Olin kiinnittäny sen nepparilla, tosin rupesin jälkeen päin miettii miks koska liimasin kaikki muut kovat osat kiinni mekkoon...
Tuossa on kaksi videoita meijän esityksestä. Eka on Desun kuvaana ja parempi laatunen, mutta jos haluaa kattoa ilman vaihtuvia kameroita alla on mun kaverin kuvaama versio myös :>

This one man came to ask to take photos of all of us. He seemed really professional with a big camera and set us well and gave good advices. Only bad thing is that none of us aksed who he was or where we could find these pictures after the con... ^^' now I'm just hoping to come across them somewhere. A couple of people came to ask me for a photo as well before the photoshoot!
Mii and I went to eat and then started to get ourselves to backstage for judging. We got in before our actual time again. It went okay, at least I didn't freeze as badly as last year xD There were overall more relaxed feeling in the judging room, dunno if it's the judges, the fact that we'd done this already once before or that we had actually prepared for what we would say. After the judging we went to take the offical competition photos and stage practice, which was late so I had time to help Sona and Laa Laa getting into their costumes.
The competition started half past 6 pm which I think was really late. Usually they begin around 3 or 4. Don't know if we began in time as for last bout 15 minutes we waited in the line next to the stage. In front of us was luckily Reta so we got to be nervous together. I got many friends at the backstage anyways, Osako was also competing and the two I mentioned earlier, Nani was working as cosplay mamma and Neenee, Kibi, V-V and Miksu were in the half time show.
The contest started and our turn came super fast (we were group 7)! I really don't remember much what happened on stage but I guess it went well? At least we got actually compliments! My flower chest piece fell of during the skit (I didn't notice it falling but saw it on the floor when I looked down in one part), but thank god it only fell to my feet and after the skit I ran like a lightning during the black out to get it before the speakers's spotlight caught me. The flower was adjusted with a snap fastener, which I started to think why I did it as I glues every other hard piece straight to the dress..
Here are two videos of our skit. The first one is by Desucon itself and has better quality but if you don't want to watch with changing cameras there is one my friend filmed as well :>



ECGn jälkeen oli vielä lavajuoksukisa ja photoshoottikisa, sekä VÄLIAIKASHOW! Joka oli muuten upea! Yks täys live Sinätuubapaska! Eka olin sillee eih, sit olin sillee mitä, sit en voinu lakata nauramsta. Oikeesti, kattokaa se.
Sitten oli tietty vielä palkintojen jaot. Meille ei tullu sijotusta, ei tosin sillä et sitä kyllä olisin odottanukkaa... :'D Olin ehkä vähän eri mieltä ryhmäkisan sijotuksista, mutta en nähny asuja tietty samalla tavalla ku tuomarit, ja voittajan esityksenki näin vasta tubesta jälkikäteen. Mutta tykkäsin Rboin Hood-ryhmästä joka tuli kakkoseks, mun lempparit siitä asti ku ekan kerran näin niiden asut bäkkärillä! Yksilökisan voittaja oli sen sijaan ihan selkee! Onnea kaikille voittajille!
Kisojen jälkeen käytiin vaihtamassa cossit pois ja purkamassa lavasteet, ja kaupan (koska halusin herkkuja) ja hesen kautta takasin hotellille.

After ECG there were normal costume competition and photoshoot competition and the HALF TIME SHOW! It was a real live Youtube Poop! First I was like no, then I was like what, then I couldn't stop laughing. Seriously, watch it.
Then obviously was the award ceremony. We didn't get anything, not that  I really was expecting it.. :'D I maybe disagreed on the group category's placings but then I again I didn't really see the winners' costumes like the judges and the skit I only saw afterwards from Youtube. But I really liked the Robin Hood group that came second, they were my favorites since I first saw their costumes on the backstage! I do agree on the solo winner! Congrants to all the winners!
After the competition we cahnged out of cosplays and took down our stage props, and returned to the hotel by the food store (I wanted something sweet) and Hesburger.

Bless this
Sunnuntaina oli vähän helpompi aamu. MC:n asua hädin tuskin voi cossiksi sanoa, se on niin kasuaali ja mukava päällä l'D Tosin meikkaaminen ei sujunu ihan niinku Strömsössä, oli selkeesti bad eyeliner day ja jouduin korjailemaan ja tekemään sen uusiks vaikka kuin monesti ja pelkäsin että söhrin koko muun naaman sen takia.
Päästiin conipaikalle ja käytiin myyntipöydillä. Ostin mangaa ja taidekujajuttuja! Visiitin jälkeen Mii lähti luennolle ja mie jäin oottamaan mun ryhmää saapuvaksi. Kävin myös kuvaamassa Retan ja Nanin cosseja, kiitos kun kysyitte kuvaamaan! <3

Sunday was easier morning. MC's costume can harldy be called a cosplay as it's so casual and comfy l'D though make up was challenging as I had very bad eyeliner day and had to fix and redo it multiple time and I was I aftaid I'd just mess my whole face up.
We got to con and went to the Dealers Hall. I bought manga and Artist Alley stuff! After this Mii went to some panel and I waited for my group to arrive. I also went to take photos of Reta and Nani's cosplays, thank you for asking! <3

This was so cute of Scandic :D

I look so weird in this selfie what???
Kun saatiin meijän pieni MyMes ryhmä kasaan käytiin shoottaamassa. Oli kivaa viimein päästä shoottimaan MC:ta, ja muutenkin shoottia yhdessä näiden tyyppien kanssa <3 Meitä oli vain kolme, Laa Laa Juminina ja Ninnu Jaeheena. Conissa pyöri muitakin pelin cossaajia ja niillä oli ilmeisesti kokoontuminen juuri siinä samaan aikaan, meitäkin tultiin pyytämään Ninnun kanssa mukaan mutta kun meillä oli jo muutenki vähä aikataulusäätöä ollu siinä aamulla ja Laa Laa odotti meitä muualla ni päädyttii pysymään omassa porukassa (oltais menty häiriköimää myöhemmin mut sit meijän kuvausten jälkee tää poppoo oli jo näemmä hajaantunu?). Kuvaajaksi saatiin Sona ja Convallaria tuli assariksi/ohjaajaksi.

When our small MyMes group was gathered we went to photoshoot. It was nice to finally get pics of MC and overall fun to shoot together with these peeps <3 There were just three of us, Laa Laa as Jumin and Ninnu as Jaehee. There were many cosplayers from the game and apparently they had a gathering at the same time we did, and Ninnu and me were asked to join but as we had already had some time issues and Laa Laa was waiting elsewhere we decided to stick with our own group (we would have gone to meet them later but they had already sepatated?) We got Sona as our photographer and Convallaria as assistant/director.


Is this the so called friendzone?

Juoruakat
Mah fave boy is calling!! <3

This photo was a total accident but turned out to be really cute~ 



Shoottailun jälkeen mentiin kauppaan hakemaan ruokaa, ja sitten siirryin jonottamaan kirpparille että saan rahat ja ostamatta jääneet tavarat. Myynti ei ollu kauheen hyvä >: mut vien jämät sit varmaa Yukiconii, ehkä nää tavarat myy siellä paremmin l'D
Sitten alettiinki Miin kanssa pikkuhiljaa valua autolle ja lähettiin ajamaan kotia kohti. Haluttiin lähtee ajoissa koska Miille tulee pitkä matka ajaa Espoon kautta Turkuun (kiitos kumminkin ;^; <3) ja mullaki oli maanantaina aamuvuoro AKA herätys 4:00 RIP.

After photoshoot we went to buy food and then I went to get my money and stuff from the flea market. I didn't get as much as I hopes >: but I'll take the stuff that didn't sell now to Yukicon, maybe they'll have better luck there l'D
Then we started to move to the car with Mii and go home. We wanted to leave early as Mii would have long drive to Turku by Espoo (thanks anyway ;^; <3) and I would have morning shift n Monday AKA alarm would wake me up at 4 am RIP.

We saw Elemmire on the way to store and I had to take selfie because it's been like forever since three of us last were together ;_; <3
Conloot. Piyomon wasn't actually from the con as we group ordered a box of  these with people from Twitter and I just got mine during the con : D
 Frosti oli oikein mukava coni. Kisailu oli jees ja meni hyvin vaikka pelkäsin että mokaan kaiken ja tää esitys kuumotti vielä enemmän ku viime vuonna. Kirjottelen siitä erillisen postauksen! Sunnuntain ryhmäilyä odotin kovin ja oli tosi kivaa! Kiitos kaikille, Miille tietysti kisakaveriudesta ja seurasta, Laa Laa ja Ninnu, kuvaajat ja muilleki kavereille keitä näin. Ja tietty kaikille jotka kehu meijän esitystä, olen niin otettu ja ilonen että tästä tykättiin! ;______; <3 <3
Seuraavaksi on Yukicon joka on jo parin viikon päästä! Sinne on Digimonia luvassa, ehkä koko viikonlopuksi! En vielä oo ihan lauantain cossia päättäny mutta sunnuntaina laitan Soran :> En malta odottaa~

Frostbite was nice con! It was fun to compete and it went well event though I feared this even more than last year. I'll write separate post about our skit! I had waited for our Sunday group and it was really fun! Thanks everyone, Mii for being my competition partner, Laa Laa and Ninnu, photographers and all my other friends I saw. And of course to everyone who complimented our skit, I was so taken and happy people liked this! ;______; <3 <3
Next up is Yukicon in already a couple of weeks! It will be Digimon themes, maybe for whole weekend! I still haven't completely decided my Saturday cosplay but I'll have Sora for Sunday :> I can't wait~

Tsau!