Juukelis, Tracon-raporttia saatte vielä ootella, koska lauantain päivitys oottaa vielä kuvia. Mutta sillä välin voisin jatkaa koristekurssi-kertomusta!
Eli pari viikkoa sitten oli suklaaviikko. Eka tehtiin semmonen massa suklaasta ja tärkkelyssiirapista. Sillä välin kun se kovettu tehtiin tryffelimassa ja jätettiin se oottelemaan. Tää kurssi oli pääsääntösesti vaa oottamista l'D Meijän tryffelimassa jäi aika löysäks ni sen pursottaminen pellille oli aika tuskaa, mutta hällä väliä miltä ne näyttää ku palloiks ne pyöritellää kumminki.
Oltais tehty myös vikana päivänä konvehteja, mut olin sillon pois koulusta. Tosin kaverit sano etten hirveesti mitää menettäny :'D
You'll still have to wait for Tracon report, as Saturday's post still waits for pictures. But meanwhile I could carry on my decoration course story!
So few weeks ago was the chocolate week. First we made this mass out of chocolate and glucose syrup. While waiting it to harden we made truffle mass. This course was basically mostly waiting l'D Our truffle mass didn't get hard enough so it was a bit difficult to handle, but who cares what it looked like as it would be rolled as balls anyway.
We would have done pieces of confectionery (emmä tiiä mikä se on enkuks...) on the last day, but I was absent that day. Though my friends said I didn't miss anything :'D
When was the last time you saw this much chocolate. |
Sitten tällä viikolla oli vuorossa sokeri. Opettajan mukaan "tää on se osa millon saa kiroilla". No olihan se aika hermoja raastavaa välillä, koska sokeri kovettuu niin nopeesti plus se on nii haurasta.
Ekat kaks päivää keiteltiin sokerista, siirapista ja vedestä semmone mömmö joka lämmitettii eka semmoseen kivaan 150 astetta, ja jota sit pyöriteltii ja jäädyteltii silikonimatolla, sit se vedettii ja siitä pysty tekeen kaikenlaista. Tänään keskiviikkona tehtiin samanmoinen mömmö isomaltoosista, ainoo vaa et se oli 30 astetta kuumempaa :'D Ja nyt ku joku kumminki miettii, näitä työstettiin puuvilla- ja kumihanskat kädessä. Maltoosimömmön lämpö tuntu kyl niistä läpi. Sitä oli muutenki vähä vaikeempi työstää ku se kovettu vielä nopeemmi ku sokeri.
Tässä nyt on enemmän prosessikuvia kun tuotekuvia, koska hirveesti mitää valmista tullu xD Todistetiin myös jännä kemiallinen reaktio, kun punaseen litkuun lisäs vihreetä väriä, ni siitä tuli sinistä mitääää?
Then this week it was sugar's turn. By the teacher's word "this is the part were you're allowed to curse". Well yeah, it was pretty annoying, as sugar hardens so fast and is very fragile.
First two days we boiled a goo from sugar, syrup and water which we warmed up to very nice 150 degrees, which then was poured to silicon mat and turned around until it cooled down, then we pulled it and you could make anything out of it. Today on Wednesday we made same kind of goo from big maltoce (?), only that this was 30 degrees hotter. And now when some one wonders, we worked with cotton and plastic gloves in our hands. The latter goo's heat could be felt even with them. It was harder to work with as well, as it hardened even faster than sugar.
Here's more process pictures than actual works, as I didn't get much done :'D We also proved a funny chemical reaction, when you added green color to red liquid, it became blue whaat?
Se muuten oli vielä kattilassa pinkkiä! |
Candieeeees~ |
Mitä se kertoo koulusta ku meil on tän värisii kattiloita tiskialtaassa? |
Sokerista valettuja juttuja ja ruusu (siitä ei tullu lähikuvaa). / things casted from sugar and a rose (didn't take any close ups of it) |
Sokeria tosiaa pysty puhaltamaan ku lasia. Tässä omppu, joka näyttää kyl vähä puusta pudonneelta/ You can blow sugar like glass. Here's an apple that looks it has fallen far from the tree. |
That's about it. Tsau! o/
ne oli, tehtiin sitruunan ja piparmintun makusia : D Puhaltamine oli aika jännää ja vähän hankalaa, tosin meijän konditoriaopeki pamahti paikalla tollon ja seki sano et "puhallus on perseestä!" xD Juu on! Se on tosta siirappi+suklaamassasta, punottiin semmosten rautatikkujen ympärille
VastaaPoista