kansikuva

kansikuva

torstai 11. lokakuuta 2018

Japani-seikkailu osa 2


Heissan!

Keskiviikko oli Disney-päivä! Päätettiin käydä DisneySeassa, meriteemainen puisto varsinaisen Disneylandin vieressä. Lähdettiin suht ajoissa liikkeelle ja oltiin noin kasin maissa puistolla. Jonoa oli jo ihan reippaasti, vaikka elettiin keskellä viikkoa (monesti reissun aikana mietittiin paljonko japanilaiset lintsaa koulusta). Lippujen oston jälkeen jonotettiin "turvatarkastukseen", jossa tutkittiin laukut, ja sitten vielä varsinaiseen sisäänpääsyyn, jonka jälkeen lähdettiin tutkimaan paikkoja. Käytiin muutamia ns. kesympiä laitteita alkuun, koska niissä oli lyhyt jono. 
Disneyssä saa varautua jonottamaan, koska moniin laitteisiin saattaa olla parinkin tunnin jono. DisneySeassa meidän kuuleman mukaan on yleensä vähän lyhyemmät jonot kuin Disneylandissä, ja mitä muistan viime reissulta kun Landissä käytiin oli siellä enemmän jonoa. Pisin aika mitä nyt jonotettiin taisi olla tunti.Disneyssä oli tällähetkellä menossa Halloween-teema. Tämä näkyi puiston paraateissa, koristelussa sekä siinä että tänä aikana puistoon päästettään cossaajia (normaalisti kielletty). Puistossa näky paljon eti Disney-hahmoja!
Jossain vaiheessa päätettiin käydä Tower of Terrorissa, josta luultiin että se oli kummitustalo. Sisällä luultiin että oltiin menossa kummitusjunaan. Lopultaan, kun meidät oli köytettty jo laiteteeseen tajuttiin, että kyseessä oli laite mistä Ash oli edellisenä iltana kertonut, laite joka nostaa ensin korkealle ja tipauttaa sitten alas. Olin sanonut että en tähän halua koska en yleensä tykkää sellasista laitteista (en esim Lintsillä uskalla mennä Kingiin ja tänäkin kesänä ekaa kertaa uskaltauduin Rakettiin), mutta lopultaan tämä oli tosi hauska : D 

Käytiin laitteiden välissä katsomassa teatteri-esiytykset viidakko-ja Atlantis-alueella. Ihan kaikkea en ymmärtänyt, mutta ne oli silti tosi upeita! Tavattiin myös muutamia virallisia hahmoja, Gastonin ja Koukun kanssa päästiin kuvaankin, vilaukselta nähtin myös pari muuta. Lisäksi käytiin kattomassa päivällä pari paraatia ja muuta esitystä. Oltaisiin myös haluttu nähdä eräs pahis-esitys/paraatiasia, mutta meille ei oikeen ikinä selvinny missä se oli ja monelta, ja kun se selvisi ne oli jo loppunu :(

Ilta huipentui sitten Fantasmic- esitykseen. Viimereissulla illan valoparaati jäi näkemättä, joten onneksi tällä kertaa se nähtiin. Esitys oli aivan upea ja eeppinen (tästä ei oikein kuvia saanut joten kurkatkaa video) valoshowneen, hahmoineen ja ilotulituksineen! Puisto oli vielä tovin auki mutta lähdettiin tässä vaiheessa kämpille (niin ikävä kyllä ilmeisesti puoli muutakin puistoa). Syötiin jätskit Disneyn juna-asemalla ja nähtiin vielä Disneylandin puolen ilotulituksetkin kauempaa.

Tykkäsin itse ehkä enemmän tästä kuin Landin puolesta. Pääsiin huomattavasti useampaan laitteeseen kuin mitä neljä vuotta sitten pääsin.  Toki Seassa on selkeästi myös vähemmän laitteita ja se on pienempi kuin naapuripuisto. Meidän mielestä ainakin laitteet joihin on pitkä jono on pitkälti jonottamisen arvoisia, täällä ainakin Tower of Terror ja Indiana Jones. 
Annettiin tälle päivälle 6/5, oli oikein mukava päivä! 

Tsau! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti