kansikuva

kansikuva

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ollatapahtuma pakkasenpurema 1/2

Desucon Frostbite oli ja meni. Itselle jäi käteen oikein loistava kokemus! Mielestäni oikein onnistunut kokeilu tämä K-18 con. Sibbellä pystyi oikeasti liikkumaan ja hengittämään (wat is dis?), ja oli kaikin puolin rauhallista, eikä tarvinnut jonottaa ohjelmiin! Kuten jo viime päivitiksestä kävi ilmi, itselle kiinnostavaa ohjelmaa oli oikein muikeasti. Siellä mainittujen lisäksi lisäsin listaan vielä muutaman lisääkin. Noh, en tietenkään ehtinyt/jaksanut kaikkiin l'D 21 ohjelmasta kävin lopultaan kuudessa (oho...), plus ekat n. 15-30 min Ogatan haastattelusta. Onneksi näitä puheohjelmia pystyy kattomaan netistä jälkeenpäin.  Ohjelmat, joissa kävin olivat kaikki täynnä, joten Desucon oli onnistunut tässä tavoitteessaan ainakin. Mitä itse näin, ihmiset mahtuivat kaikki saleihi, mitä nyt osa joutui seisomaan. En hirveästi kuullut/nähnyt että joku olisi ulos jäänyt koska ei mahtunut enää.
Kunniavierainahan olivat iki-ihanat Megumi Ogata ja Kappei Yamaguchi. Jälkimmäinen erityisesti kuuluu omiin suosikkeihini, ja olin ihan täpinöissäni kun kuulin tästä!
Kuvapäivityksen teen sitten jahka kuvat saan käsiini (ja ettei tästä tule yhtän pidempi kuin mitä siitä tulee) :)

Pakkaamisessa oli pieni ongelma, koska normaali con-laukkuni on kangasta ja olisi siis imenyt itseensä kaiken loskamärän, oli pakko ottaa toinen matkalaukku, joka oli hieman pienempi >: Mutta sain kaiken mahtumaan lopulta. Tästä syystä en loppujen lopuksi ottanyt Elyonia mukaan + koska perjantai kumminkin on niin lyhyt päivä etten jaksanut pistää cossia päälle.
Perjantaina saavuin Lahteen siinä kahden jälkeen, jotta ehdin käydä viemässä tavarat Dinon kämpille ennen conia. Yritin porukoilta vinkua autoa, mutta sitä ei tullut, joten äiti pisti iskän viemään miut Lahteen :'D mikäpä siinä! Hengailtiin siellä tunti pari, katseltiin mm. Prätkähiiriä <3 Sitten Dino ja Yatsu päättivät järkyttää meikää, näyttivät jakson Striparellaa (joku Stan Leen stripparisupersankaripiirretty) ja Drawn Togetheria (en edes osaa kertoa mikä sen pointti oli.... siinä oli joku Paavo Pesusienen parodia jonka sperma paransi kaikki vaivat...)... siis mitä helvettiä oli fiiliseni näiden jälkeen :'D
Sibbelle suunnattiin sitten siinä viiden maissa. Koska kaverini oli ostanut lippuni, se oli hänen nimellään ja luultiin siis että hänen pitää olla mukana kun vaihdan sen rannekkeeseen, ja siten jouduttiin odottamaan hänen tuloaan (tämä oli myös yksi syy miksi en cossannut, koska en tiennyt jodunko odottamaan ulkona). Henkkarit tarkistettiin jo kumminkin ovella, ja liput vasta sisällä, joten ei tullut mitään ongelmia. Ei jouduttu juurikaan jonottamaan, kun tultiin vasta tuolloin.
Avajaisiin ei keretty, mutta pyöriskelitiin jonkin aikaa ympäriinsä. Sain käsiini Petran lainaperuukin, koska omani ei ehtinyt tulla afsdnk. Meinasin mennä katsomaan ystävänpäivä-luentoa, mutta koska tuon etsiskelyn takia missasin alun en sitten viitsinyt. Sen jälkeen oli Myyn ja Cillan Demoni sisälläni, ihminen sisälläni-luento. Hyvää tavaraa jälleen, mitä nyt näiltä neideiltä voi odottaakin! Kaksi esitellyistä sarjoista, Shingeki no Kyojin ja Madoka oli tuttuja, kaksi ei Devil Man ja Hyakumonogatari, mutta ainakin kiinnostus Hyakumonogatariin heräsi (muistelen että Myy on sitä mulle jossain vaiheessa suositellutkin). Luennolla siis mietittiin ihmisyyden ja hirviöyden rajaa, missä se kulkee, ja mitä on olla ihminen tai hirviö.
Luennon jälkeen pyörittiin jonkin aikaa Sibbellä, koska Lohien piti säätää seuraavan päivän kunniavierasohjelmia, koska kuten moni tietää Ogatan ja Yamaguchin haastattelut erotettiin kahdeksi eri ohjelmaksi torstaina. Sitten siirryimme Dinon kämpille. Siellä yleensä majoittuneilla on perinne katsoa Taikamiekka joka Desu. En ollut elokuvaa ennen nähnyt, kuullut vain kuinka huono se on. Ajattelin vain että voiko joku leffa oikeasti olla niin huono?
 No joo, olihan se aika hirveetä... :'D
Ehkä Dinon ja Yatsun järkytysyrityksien takia ennen conia en järkyttynyt nyt ihan niin paljoa l'D Lisäksi taustalla muiden katsojien kommettiraidat olivat omaa luokkaansa.
Koska meitä oli varmaan 9 henkilöä pienessä kaksiossa, minä, Sanni ja Ippe hurautettiin Dinon poikaystävän, Jukan, kämpille nukkumaan.
Dinon neuloma Star Wars-pipo (hahmoa en nyt muista), jonka pöllin koska ebin!
Lauantai aamu valkeni meille siinä kasin maissa. Heitimme vain kaikki vaatteet niskaan ja suuntasimme kauppaan hankkimaan aamupalaa. Sibbelle saavuimme vähän ysin jälkeen, ja kävin heti hakemassa paikkaliput kisaan, jonka jälkeen menimme odottamaan myyntipöytien avautumista. Sieltä mukaan tarttui Attack on Titanin osat 10 ja 11 <3 ja lisäksi SnK-huppari (joka kuulemani mukaan oli piraatti. En siltikään kehdannut enää käydä palauttamassa kun iltabileissä jo pidin)
Klo 11 oli Ogatan haastattelu, josta kävin katsomassa alun. Sitten iski mikä lie ADHD enkä jaksanut istua paikallani, joten lähdin pois. Jonkin ajan päästä Free!-luennolle, joka oli aivan mahtava! Luennoitsijan kielenkäyttö oli suloista, niin hienoja sanoja (hehe, nurkka-hemuli~). Tosin jännitys näkyi siinä, että tämä katseli koko ajan muualle kuin yleisöön paria vilkaisua lukuunottamatta. Mutta luennolla siis sukellettiin syvemmin (hehe, tajusitteko?) Freen teemoihin ja yksityiskohtiin käyttäen lähteenä High Speed-novellia. Pari asiaa oli sellasita, mitä itsekin olin miettinyt, mutta suurimmasta osasta tuli semmoinen "hei, en tajunnutkaan tuota! Kuin siistiä!". Mm. miten Rin ja Haru ovat niin toistensa vastakohtia, ja Rei on se kultainen keskitie (maailman kahdeksas ihme!). Itse olen High Speedin lukenut, ja suosittelen sitä kyllä muillekin! Virallista käännöstä ei ole, mutta täältä löytyy ihan hyvä fanikäännös.
Olisin kovasti halunnut Yamaguchin nimmarin, mutta jono oli niin pitkä kun luennolta pääsin etten enää viitsinyt mennä. Jossain vaiheessa kuulutettiin että jono on täysi. Olisin siis vielä kerennyt, mutten siltikään viitsinyt jonottaa yli puolta tuntia. Löysin Levin jonka kanssa olin sopinut kuivailevani (joka lainasi myös peruukin), ja menimme ulos pari kuvaa ottamaan. Oli niin kylmä ettei viitsitty kauaa olla >: Oikein mukava Levi oli~
Sitten olikin cosplay-kisat. Olin jossain vaiheessa käynyt vaihtamassa paikkaliput, että päästiin Dinon kanssa muiden kaverien lähelle. NCC:ssä oli hienoja pukuja, mutta pari esitystä oli vähän meh. Tosin mikäpä minä olen sanomaan kun en itse edes lavalle uskalla! Olitte mahtavia, jee! Parhaat olivat omasta mielestäni Beyblade (no duh), Tekken ja Grandia-esitykset. Päivin voittajaesitys oli aivan super mahtava! Aivan upea! Ihanaa kun joku kisaa Beybladella <3 Suuresti onnea NCC:hen pääsystä! Ja tietysti Rimpun juonto oli taas ebin (vaikka vähän petyin ettei hän juontanut Cedricinä).
Kisojen jälkeen kävimme kämpillä vaihtamassa vaatteet iltabileitä varten. Sieltä nopsasti takaisin Yamaguchin haastatteluun. Se setä on aivan mielettömän ihana! Nauroin vatsani kipeäksi. Ja Myy ja Cilla suoriutuivat haastattelusta tosi hyvin, vaikka kyset oli tehty edellisenä iltana! Tajusin muuten heti kun oli sanottu, että vielä vika kysymys, ja Nita oli lähtenyt mikin kanssa pois, että olisi pitänyt kysyä jotain Beybladesta, koska Yamaguchi on siinä Michaelin ääninäyttelijä.
Sitten iltabileet. Olen tähän mennessä käynyt oikeastaan enimmäkseen vain Desuconin ja Ropeconin iltabileissä. Nämä olivat ehkä parhaat missä olen ollut! Oli kiva että ne pidettiin Sibbellä (nauran muuten vieläkin sille Eren-drinkille. En tiedä mikä siinä on niin hauskaa :D). Mitään ei tullut juotua, koska superkallista, enkä muutenkaan ihan hirveästi alkoholia juo (ja jos juon, yhdessä pullossakin kestää).
Ogatan keikka. Ah <3 Eipä olisi Elina 12-v silloin kun animea alkoi katsomaan osannut ajatella että sen pääsisi näkemään. Ja melkein eturivistä! Ogata esitti kalssikko-animujen tunnareita, NGE, Sailor Moon, ja Eaglen hahmolaulun MKRstä sekä Danganronpan vika lopputunnarin. Oli tosi kiva kun kaikki lauloi mukana erityisesti Zankoku na Tenshi no Thesessä. Keikka olisi saanut olla pidempikin, mutta tuokin jo oli mahtavaa! Muutkin DJt olivat hyviä. Tykkäsin siitä yhestä joka soitti animetunnareita, esim Splash Free (yritin kuvata, mutta kamera ei ollut mennytkään päälle >: ) ja Guren no Yumiya. Yksi kaverinikin soitti siellä, ja ihan huikeaa settiä! (Dango Daikazoku <3). Pakko se on sanoa, että käykää tsekkaamassa Ensilumi!

Petra oli yllättävän mukava cosplay. Toki remmejä sai nykiä koko ajan ylöspäin ja vitutus koska merkkien maalit halkeili, mutta muuten oikein hyvin meni. Sain housutkin remmeineen helposti päälle :D Takkikaan ei ollut niin kuuma kuin odotin. Oli itseasiassa ihan sopiva suurimman osan ajasta. Jos viitta oli päällä, tuli vasta kuuma. Ja se peruukki! Ihastuin tuohon peruukkiin, se oli niin söpön värinen <3 toivottavasti omani on yhtä ihana. Kiitän jälleen lainasta! \o/
Pitää remmeja korjailla, viittaa vähän ehkä lyhentää, ja keksiä merkkeihin JOTAIN. Kovasti mietin ostavani ne netistä, jos en parempaa keksi, koska noihin hajoaa pää.
Mutta enivei, oikein tyytyväinen olen Petraan. Kovin montaa kertaa ei mun cosseista olla tultu pyytämään kuvia, mutta nyt tuli muutama. Yhh, en ole tottunut cossaamaan massasarjoja/sarjoja joista oikeesti muutkin cossaa! :DD

Seuraava aamu alkoi hiukan myöhemmin. Lähdettiin liikkeelle joskus puoli 11 aikaan. Ihan ekana menin kuvauspalveluun, jossa sain kuulla juuri missanneeni Free!-ryhmän. Damn! Mietin kovasti menenkö katsomaan kaksi taikatyttö-ohjelmaa vai AMV-kilpailun, mutten sitten loppujen lopuksi mennyt kumpaankaan koska jälleen ihmeen ADHD.
Käytiin syömässä ja pyörähdettiin vielä myyntipöydillä, josta mukaan tarttui vielä kaksi paria Backstreetin polvisukkia. Edelliset ovat niin hajoamispisteessä että pakko oli ostaa uudet :D
Ainoa puheohjelma, minkä kävin katsomassa, oli Nörtille naista-luento, joka valitettavasti kesti vain puoli tuntia, ilmeisesti luennoitsijan sähläyksestä. Mutta hauskaa oli!
Sittenpä päättäjäiset. Ihan peruskivat. Kibi varasti shown.Vähän kyllä hämmensi tuo frostilaisten mahdollisuus varata etukäteen kesä-desun liput. Itsehän en varannut, kun en sinne ole tulossa.
Päättäjäisten jälkeen onnistuin löytämään Rin-cossaajan, ja tekemään itsestäni varmaan täysääliön hihkumalla riemusta l'D Anteeksi, jos satut lukemaan tämän.
Sain kaikeksi onneksi Lauralta ja Samilta kyydin kotiin, eikä tarvinnut raahata tavaroita junalla tai kävellä ylipäätään, jee!
Frostbiten paras cosplayryhmä<3 Phobos: Kizzy Elyon: Yumi Cedric: Rimppu

Rakastuin Gouhun uudelleen. Kerho-asu oli älyttömän mukava, ja peruukkikin tuntui pysyvän paremmin kuin Yukissa. Ja jos Yukissa valitin kun ei Free!-cossaajia ollut, Frostissa itkin "yhyyy niin paljon mutten uskalla mennä puhumaan ;____;". Olen vielä niin ujo, etten kehtaa randomeille mennä juttelemaan. Jonkun rohkeusburstin sain kun tuon Rinin näin loppuconista, koska se oli ihan must! Ei onii-chania voi jättää huomiotta!
Jonain päivänä vielä.... Ollaan itseasiassa kaverin kanssa suunnittelemassa Nagisaa ja Reitä johonkin~

Nyt kun on tuota paskamyrskyä seruannut pari päivää, voin vain sanoa, että ihmiset rakkaat, ottakaa rauhallisesti!! Lippuja myydään coneissa etukäteen muutenkin. Jos n. 500 ihmistä VARASI lipun kesädesuun, se ei tarkoita että ne kaikki 500 edes ostavat niitä kun aika tulee. Ja Suomessa on coneja melkeen joka kuulle, jos yksi Desucon jää välistä, se ei voi kaataa maailmaa. Ja kun on sanottu, että Frostbite on ainoa talvicon, ei se voi olla K-18, ööö, ei ole... Talvella on ainakin Chibicon, Kitacon, Tampere Kulpii ja Yukicon. Jos ne on "liian kaukana" tai pieniä coneja, se ei tee niitä olemattomiksi.
Peace, people!
Omasta mielestäni Frostbite voi ihan hyvin jatkaa K-18-conina. Suomessa kumminkin on mistä valita. Ja kyllä teille kaikille se täysi-ikä koittaa jossain vaiheessa :)

4 kommenttia:

 1. Minä olin W.i.t.c.h. ryhmän Phobos! :3 Mieltä lämmittää, että tykkäsit ryhmästämme! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä! <3 Oli itsekin tarkotus aluks olla Elyon, mutta se sitten jäi tällä kertaa kotiin :>

   Poista
 2. Vitsi mun tekee mieli johonkin coniin. Taalla Englannissa on vain muutama ja ne on sikakalliita. Tuun kyl kesalla Suomeen mut vain pariksi viikoksi eika sillon oo yhtaan conia etelassa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih >: mun tekis mieli päästä johonki ulkomaalaisee conii

   Poista