kansikuva

kansikuva

lauantai 2. kesäkuuta 2018

WIP: Astrid Hofferson


Heipähei! 
Blogin kirjottelu vähän jäänyt viime aikoina. Tätäkin postausta alotin jo jokunen viikko sitten, mutta vasta nyt sain kirjotettua loput. Katsoin että tän vuoden ainoot julkasut on coniraportteja. Hups? Hirveesti kirjotettavaa tosin ei oo ollu, en oo mihinkää näistä coneista tehny sellasta cossia (jos tehny ollenkaa) mistä ois jotain kirjotettavaa.
Taukoilin viime syksyn tosiaan cossien teosta. Oon nää viimeset muutaman vuoden tehny cosseja tosi paljon ja lähes joka päivä, et tauko ja tahdin hidastus oli ehkä ihan paikallaankin. 2018 alkuvuosi taas meni vähän motivaation puutteessa. Olihan nuo muutamat pikkuprojektit joita oli kiva tehdä, mutta koko ajan oli kuitenki vähän sellanen "äääh" ja "ehkä huomenna (tai ens viikolla)". Oon harrastanu cosplayta 11 vuotta ja tää oli eka kerta kun tällänen iski. En tiä vaikuttiko talvi vai mikä. 
 Umiconin jälkeen oli tarmoa tovin kun sain inspiksen aloittaa Slayersin Lina Inverseä. Olinhan Linan olka-armorit jo tehnyt Retalle Frostiin (jotka kyllä teen uusiksi koska keksin tehdä ne vähän toisella tapaa), mutta nyt jatkoin muunkin puvun kimppuun. Tosin se jäi sitten odottelemaan joksikin aikaa Lenin väkertämisen aikana. Linaa jatkoinkin vielä Kupliin jälkeen jonkin aikaa, mutta into siihen pukuun katosi ja päätin siirtää sen tuonnemmaksi.
Syy tähän on että halusin päästä alottamaan toista pukua. Kuten Kuplii-raportissa jo mainitsinkin, oon täällä Näin koulutat lohikäärmeesi-kuopassa ja se jatkuu vieläkin vahvana, ja Astrid Hoffersson nousi yllättäen cossilistan kärkeen. Totesin että mitä sitä pakolla yrittää väkertää  toista pukua jos inspis on ihan muualla, joten tästä syystä Lina saa luvan odottaa.




Alotin Astridia tuossa huhtikuun alussa. Päätin tehdä hänen kakkosleffan (sain ko. leffan haltuuni Kupliin jälkeisellä viikolla, tätä ennen olin nähnyt sen vain ehkä kerran joskus vuosia sitten kun se tuli varmaan) asunsa, koska pidän siitä ennemmän kuin ykkösleffan tai Race to the Edgen asusta . Mulla oli tarkka visio millasia kankaita halusin käyttää. Jouduin ekaa kertaa tilaamaan kankaita ulkomailta, koska Eurokankaan karvakangasvalikoima ei päätä huimannu. Eka tilaus meni huti kun karva olikin vääränlaista kun mitä halusin, mutta seuraavat onneksi oli hyvät ja muutenkin löysin just sopivat kankaat. 
Alotetaan käymään läpi ylhäältä alas. Peruukki on Cocfaftin Alex Pale Ash Blonde-sävyssä. Coscraftille oli juuri tullu uusia luonnollisia sävyjä peruukkeihin, mikä oli kiva yllätys koska HTTYD:n maailmassa hiukset ovat todella luonnollisia. Etsiskelin Youtubesta ohjeita kampaukseen, koska nuo letit ei ole ihan tavan lettejä. Selvisi että letittäessä hiuksiin tehtiin "solmuja". Nämä näytti pikkuletissä ihan kivalta mutta isossa on niin paljon tukkaa että en ihan saa niitä pysymään, joten voi olla että iso menee ihan normilettinä.
 Lyhensin peruukkia pikkusen, mikä ei oikeastaan olis välttämättä ollu tarpeellista koska letitys vetää sitä vähän ylöpäin kuitenkin, mutta onneksi ei menny liian lyhyeks. Ohensin latvoja jottei tupsu jäis liian paksuks. Otsanauha on iha keinonahkaa ommeltuna ohueksi nauhaksi


Eka meikkitesti. Otsanauhaa ei tässä vaiheessa vielä oltu ommeltu joten tuo on vaan joku nahkasuikale :'D
Huppuviitta-asian tekoa odotin ehkä eniten. Huppukarva tosin on sisältä ruskea, sen värjäys tosin pelotti kun en sellaista ollu ennen tehny, mutta kiitos ja ylistys Biffelle neuvomisesta <3
Värjäilin karvan musteell ja sekoitin sävyjä burnt sienna ja nut brown. Aliarvioin eka vähän paljonko tuo syö maalia, ja lopultaan meni kaksi putelia kumpaakin (siennaa jäi vähän). Sekoitin mustetta veteen ja sitten vaan maalaamaan. Harjailin karvoja muutaman kerran kuivumisen aikana ja kuivumisen jälkeen oikein kunnolla. Toivon että tästä syystä kaikki maholliset irtokarvat olis irronnu eikä tää pölise ihan hirveesti! Maalaamisen jälkeen ompelin hupun kasaan. Ulko-osa on tuollaista mokkanahkaa (?), jonka löysin Eurokankaan palalaareista ja joka oli juuri täydellistä ja oikean sävyistä, bless! Päädyin ompelemaan reunoihin vielä lisäsuikaleet karvaa että hupusta tuli oikein ihanan puff. Viittasysteemi on myös palalaareista, sekin on nahkaa jossa oli toinen puoli tuollanen karvainen. Sen vain leikkasin muotoon, pala oli aika sopiva alkujaankin joten paljoa ei tarvinnut.
Edessä on rautalangasta ja worblasta tehty rengas joka pitää viitan päällä. Pääkalloista lisää myöhemmin kun päästään hameeseen.






Olka-armorit on tehnty softiksesta ja päällystetty worblalla. Näiden kaavoitus olikin aika työmaa kun en meinannu millään tajuta miten saan ne asettumaan oikein. Lopulta kuitenkin Miikua lenkittäessä sain ahaa-elämyksen miten palat pitää leikata ja liimata kiinni. Sitten worblailin ja hioin pinnan tasaiseksi. Ruuvit/mitälieovatkaan tein sellaisista muovisista tekosilmistä. Naureskelin aika hyvin kun katsoin armoreita nämä liimattuani xD meidän talossa oli vielä juuri silloin jotain huoltotarkastuksia, ja taisin jättää ne pöydälle kun huoltomiehet kävi...
Pohjustus Erikeepperillä ja sitten sprayasin harmaalla. Weatheraus vai mitä se on suomeks oli kans uus tapa, vaikka oon enneki varjostellu asioita, mutta nyt löysin Tubesta uuden ja paljon paremman tavan. Ensin maalia koko pinta-alalle ja sitten töpötellään märällä vanulla/paperilla maalia pois niin paljon kuin on tarve. Astridin armoreissa on aika paljon kulumaa ja osumaa on selkeästi otettu, joten tekovaiheessa aina silloin tällöin ihan reippaasti hakkasin pintaa saksien terällä. Oon kyllä ylpee näistä koska oon aina ollu tosi huono kaikissa armoreissa/propeissa mutta nää onnistu mielestäni hyvin! Armorit kiinnittyy viittaan tarranauhoilla, joiden asettelussa Minna onneksi auttoi täällä käydessään.

"Onko tarpeeks epäselvää?" Kysyin kavereilta. En muista oliko tää viimesin versio

"Mites teijän lauantai-ilta?"


 

Paidan PITI olla se helppo osa, mutta mitä kävikään. Tiirailtuani hetken kuvaa huomasin että Astridin paita koostuu useasta suikaleesta ja kaikissa saumoissa on tuollauset nyöritykset (ajan henkeenkuuluen paita on varmaan käsin ommeltu, siksi). Niimpä saksin paitakaavani säpäleiksi. Sekä etu- että takakappaleessa on 10 osaa. Takakappaleen ylimmän suikaleen tein kahteen osaan siltä varalta että paita ei menisi pään yli vaan tarvitsisi jonkun kiinnityksen, mutta sitä ei onneksi tarvittu.
Mun oli tarkotus tehdä kirjonnat vasta Desun jälkeen, mutta sitten mulla oliki hetki etten pystyny tekemää mitään kun odottelin karvakankaiden saapumista, joten alotin sen sitten kuitenki. Kaiken kaikkiaan 17 sauman kirjomiseen meni yhteensä ehkä noin pari kolme viikkoa. Tein ensin viikon aika tiiviisti putkeen, mutta sitten tuli taukoja kun tein muita osia.




Kirjomista ja Euroviisuja, mikäs sen parempaa
Hanskat on samaa mokkanahkaa ja karvaa kuin hupussakin. Sivuihin tein käsin ruskealla langalla "'saumat" kuten kuvassakin on.

 

Pääkallot ja piikit on tehty fimo-massasta ja maalattu samalla sprayharmaalla kuin armoritkin.  Myös nämä on varjostettu samalla tavalla. Piikkien alle liimasin pienet softispalat. Ostin alkuun ihan niittejä mutta ne olivat liian pieniä. En oikeen vieläkään tiä mitä nuo pääkallot on, lintuja ehkä? :'D Pääkalloja tuli 8 hameeseen ja kaksi pienempää viittaan. Ne olivat itseasiassa ekat asiat mitä tähän pukuun tein.



Varjostus alkamassa.

Tässä taisi olla alhaalla varjostettuja ja yllä ilman sitä vertailuksi.
 

Alemmassa karvahameessa ei ollut mitään sen kummempaa. Lärpäkkeet ovat keinonahkaa, jotka ompelin kiinni vyötärökaitaleeseen ja koko höskän hameeseen. Astridin hameessa lärpäkkeet eivät liiku ihan sama miten neiti heiluu ja lentää, joten ne oletettavasti ovat kiinni hameessa. Laitoin hameenhelmaan tarrat, koska esim. haluan istuakin ehkä tää päällä. Nyt en tosin tiä oisko ne paremmat vapaana vai kiinni, mutta kokeilen Desussa (Atm pari edessä olevaa on irti ja muut kiinni, koska etummaiset jää silleen pömpöttämään hassusti aina kun jalkoja liikuttaa). Liimasin pääkallot ja piikit kontaktiliimalla. Tuun varmaan olee hyvin vainoharhanen conissa näiden kaa ja pelkään koko ajan että ne tippuu, onneksi mulle jäi muutama ylimääränen nii voi tarvittaessa paikata xD  Vyötärökaitaleessa on tarrakiinnitys.
En ihan saanut selvää mistään kuvakulmasta montako lärpäkettä virallisesti tuossa hameessa on, laskin 8-10, päädyn yhdeksään joista yhteen, tarrakohtaan tuli tuo pussukka. Pussukasta ei näköjään ole kuvia mutta se on samaa mokkanahkaa ja ruskeat nauhat oikestaan meidän mökin vanhaa sohvaa, joka sattu olemaan samaa matskua. Sain sohvan eläköityessä ottaa siitä talteen vetskarit jos vaikka joskus tarviin, ja leikkasin niiden ympäriltä tähän kangasta. 





Housut on trikoota ja ne ovat ihan peruslegginsit. Polvisuojien kanssa sain taas tapella kun en jotenki saanu niitä toimimaan mahdollisimman vähillä saumoilla ja niin että ne näyttää hyvältä kun polvi on suora sekä koukussa.. Kokeilin paria eri tapaa mutta lopulta tein ne ihan vaaan samasta keinonahasta kuin muussakin puvussa ja tein muoto-ompeleet. Hioin hiekkapaperilla suojiin kulumaa. Polvisuojissa ei näy mitään kiinnityksiä tai remmejä, joten ompelin ne kiinni housuihin.




Kenkien pohjiksi tilasin ebaysta uggit ja tein varret karvakankaasta. Uggien varresta leikkasin pienen palan pois jotta ne eivät näy karvan alta. Yritin myös vähän repiä vuoripumpulia irti, voi sitä jalkahien määrää. Karvaan ompelin nahkanauhasta nyörit ja keinonahsta kenkien kärkeen raidat. Näitä liimatessa mun kuumaliimapyssy räjähti (siis ihan oikeesti, siitä lähti kipinöitä ja se sano POKS!) :------D Äkkiä pois seinästä ja jäähtymään. 



Jjjja siinäpä se. Sain puvun valmiiksi tossa pari päivää sitten! Vähän suunnittelin että oisin tehny Astridin kirveen vielä mutten taidakkaan jaksaa stressata siitä. Desussa ei oo kovin hyviä shoottailupaikkoja tälle cossille, ja se ois kuitenki suurimman osan ajasta narikassa kun en jaksa kanniskella sitä, joten teen kirveen tässä kesän aikana shoottiin.



Ensi viikolle on luvattu ilmeisesti jo vähän viileämpää säätä, luojan kiitos, ja toivottavasti se jatkuu Deussakin koska tässä puvussa saattaapi tulla vähän lämmin :'D
Oon oikein tyytyväinen tähän pukuun ja kaikkiin sen osiin. Oon myös ilonen miten innoissani oon sitä tehny syistä mistä alussa puhuin. Loharikuoppa on ollu oikein hyvä motivaattori cossien suhteen.
Tää cossi tulee myös aika sopivaan aikaan, kun kolmosleffasta julkaistiin ekat materiaalit juuri vähän aikaa sitten, ja ensi viikolla pitäis tulla traileri (iiiiiiiiiiik!!!!!!) <3

Joko saa cossata? Okei jos nyt ees ootan sitä kunnon virallista kuvaa mut LOOK AT MY GIRL <3 (Kuva Twitteristä)
Desuun Astridin lisäksi mulla on tulossa mukaan LoveLiven Ruby sunnuntaille, kasuaaliversiona :> Siellä nähdään!

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin upeelta! Oli kiva lukea tästä sun cossintekoprosessista kun en oo ite värkännyt mitään tollasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olihan se aika saatanan työmaa itellekki, kun oli paljon uutta :'DD

      Poista