kansikuva

kansikuva

tiistai 4. joulukuuta 2018

Japani-seikkailu part 7


Lauantai-aamuna suunnattiin ekana Osakan akvaariolle. Ostettiin yhdistelmälippu johon kuului sekä akvaario että Santa Maria-laivaristeily, joka kiersi Osakan ranikolla. 
Akvaario oli vähän toista maata kun meidän Sea Life :'D Kokoa oli varmaan viis kertaa enemmän, ja kaiken näköisiä ja kokoisia kaloja. Akvaariossa oli myös pingviinejä, hylkeitä ja delfiinejä (näistä kahdesta viimeisestä en nyt oikein tiedä, mitä ajatella, niillä ei kuitenkaan hirveästi tilaa ollut :/ ). 

:3

Akvaarion jälkeen pyörittiin hetki viereisessä kauppakeskuksessa ja käytiin syömässä ja jätskillä kun odoteltiin laivaa, joka lähti aina tasatunnein. Siirryttiin hyvissä ajoin odottamaan, koska laivaan mahtui tietysti vain rajallinen määrä porukkaa eikä haluttu jäädä odottamaan seuraavaa. Päästiin kyytiin ja valittiin kannelta paikat. Istumapaikkoja ei ollut paljoa, eikä niiltä lopultaan nähnyt hyvin, joten siirryttiin laivan reunalle katselemaan maisemia. Maisemat ei kyllä kovin kummosia olleet, nimittäin laiva kiersi Osakan satama-alueella joka oli pääsääntöisesti tehdasaluetta. Mutta ihan mukava risteily oli. 


Ai oltiinko me Kööpenhaminassa sittenki?USJ näkyy!

Matka kesti n.45 minuuttia, ja palattuamme lähdettiin Shinsaibashin ostoskadulle.
Kierreltiin taas kauppoja ja tehtiin ostoksia, kävin mm. Daisossa ostamassa muutaman led-kynttilän Valittuja Lapsia varten. Kadulla oli pieni lemmikkikauppa, jossa myytiin kissan- ja koiranpentuja (näitä näkyi muuallakin, että kai ihan laillista? Vähän kyllä kävi sääliksi :( ). Tänne olisi voinu jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa katselemaan niitä söpöläisiä, mutta pakko oli jatkaa matkaa.
Käytiin viemässä ostokset hotellille ja lähdettiin sitten tapaamaan taas Tarjaa ja Shota, jotka olivat luvanneet viedä meidät karaokeen. Ei oltu tätä ennen uskallettu mennä kun ei osattu käyttää niitä :'D Nyt oli paikallinen opas mukana. Ja oli kyllä tarpeen, sillä systeemi oli vähän jännä ja kaikki asetukset ja säädöt ja miten biisit löytää. Laulaa luriteltiin pari tuntia, saatiin eka puol tuntia lisäaikaa koska meidän ekassa huoneessa ei mikrofonit toiminu, ja sitten ostettiin vielä itse toiset puolituntia  alkuperäisen tunnin lisäksi. 
Kuvan pointti on siis lyhtypylväs, ei mäkkärin mainos :'D


Karaoken jälkeen suunnattiin Nanbaan syömään. Huomattiin tässä vaiheessa, että meillä oli jääny Shinsaibashista aika iso osa näkemättä, kun ei oltu tajuttu jatkaa pidemmälle, sillä täällä oli vaikka kuinka paljon lisää pieniä kauppoja ja ravintoloita. Tämä oli harmi koska Osakassa meillä oli nimenomaan tarkoitus päästä kokeilemaan erilaisia ruokia muttei lopultaan tiedetty mistä niitä löytää. 
Tarja ja Sho halusivat kokeilla jotain tiettyä nuudelileipää, ja me päädyttiin syömään raamenia. Syötyämme kierreltiin tovi vielä alueella, Sho vei meidät pikkukujille ja sivukaduille pois pääkadun sykkeestä. Sieltä löytyi mm. pieni temppeli ja paljon kissoja, baareja yms. Käytiin vielä porukalla arcadessa ottamassa purikura-kuvia  muistoksi. Sitten meidän piti Minnan kanssa lähteä takaisin hotellille pakkaamaan.


Leivässä oli nuudeleita, gyozaneita, sipsiä, ranskalaisia, juustoa???
 
Seuraavana aamuna siirryttiin takaisin Tokioon. Ostettiin junaliput Osakan pääasemalta. Meidän Railpassit oli voimassa vain 8 päivää, joten tähän viimeiseen reissuun jouduttiin ostamaan liput. Junan lähtöön oli vielä tunti, joten käytiin aamupalalla. Aika kului ja ruvettiin ihmettelemään, miksei missään taulussa näy vieläkään näkynyt meidän junaa. Tässä vaiheessa huomattiin että meidän lipuissa lukee Shin-Osaka -> Tokio. Minna kävi kysymässä aseman työntekijältä, ja selvisi että juna toden totta lähteekin Shin-Osakasta, eikä Osakan pääasemalta. Myyjä ei tajunnut tätä mainita. Tässä vaiheessa junan lähtöön oli 15-10 minuuttia :----D Meidän onneksi Shin-Osaka oli seuraava asema, ja siellä pysähtyi melkeinpä joka juna, joten hypättiin seuraavaan lähtevään junaan. Matkassa meni pari minuuttia, mutta tietenkin Shin-Osakan asema oli iso ja meidän juna lähti juuri sieltä toisesta päästä eikä asemalla ollut hissejä tai liukuportaita laitureille. Ihmeen kaupalla ehdittiin juuri ja juuri junaamme, ja se lähti sillä sekunnilla kun istuttiin alas. Ei enää toiste kiitos!
Meillä oli taas airbnb-asunto, tällä kertaa Ikebukuron lähellä Kanamechon alueella.Seuraavana päivänä lähdettiin Nipporiin kiertämään vähän kangaskauppoja. Mitään erityistä en sinäänsä etsinyt, vähän tutkin josko löytyisi jotain mahdollisiin tuleviin cosseihin. Löysin sentään meidän näytelmän Piyomonin pukuun, jonka tekeminen oli siis mun hommia, puuttuvan karvakankaan. Aikamme täällä pyörittyämme päätettiin lähteä Tokyo Domen huvipuistoon. Tai ei niinkään huvipuistoon itsessään, vaan siellä sijaitsevaan Muumi-kahvilaan. Kahvilalle oli jonkinverran jonoa (ei yllättänyt koska japanilaiset on hulluna muumeihin), taidettiin odotella n. puolisen tuntia sisäänpääsyä. Henkilökunnalla oli kyllä hyvä systeemi, sillä menut tuotiin jo jonoon hyvissä ajoin ja tilaukset otettiin kun olit n. viidentenä jonossa. Päädyttiin kummatkin ottamaan kanacurrya ja simaa. Kun päästiin pöytään ei mennyt kauaa kun ruoat jo tulivat. Sima ei ollut kovinkaan hyvää, enemmänkin limua jossa oli vähän hiivaa ja rusinoita :''D Mutta ruoka oli hyvää! 
Kahvilan yhteydessä oli myös pieni myymälä, jossa oli mm. leivonnaisia ja Muumi-sälää. Ostettiin jokunen pulla maistiaisiksi. 
Kaikissa kankaissa roikku tällänen pieni lärpäke, jota sai hypistellä, eikä tarvinnu koko pakkaa vetää ulos!Saatiin ruokaseuraa
voitin UFO catcheristä Mimikyun!!!!!


Kiersimme tovin ja lähdettiin sitten Nakanoon shoppailemaan. Oltiin täällä kyllä aika myöhään ja saatiin aika ripeästi käydä kauppoja läpi että ehdittiin ennen sulkemista. Täältä löytyi kaiken näköistä, animekauppoja, retrolelukauppoja, pelejä, vaatteita yms. Mukaan tarttui tuliaisten lisäksi itsellekin kaikennäköistä.
Tsau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti