kansikuva

kansikuva

perjantai 14. joulukuuta 2018

Japani-seikkailu part 8


(tää on aika pitkä koska heitin vikat päivät kaikki tähän, mutta lopultaan teksitä ei oo niinkään paljoa vaan kuvia!)

Seuraavana päivänä oli tarkoitus käydä Tokion keisarillisessa palatsissa. Tarkistettiin netistä että paikka on auki, MUTTA kun päästiin portille se olikin suljettu. Joten se siitä sitten :'D Suunnattiin siis Ikebukuroon Milky Way Cafeeseen. Kahvila ei ollut vielä auki kun sinne päästiin joten jouduttiin hetken odottelemaan. 
Milky Wayn erikoisuutena on horoskooppi-merkkien mukaan luodut jäätelöannokset. Oma horoskooppini sisältö ei houkutellut joten valitsin toisen, mutta kaikki näyttivät kyllä hyviltä! Saatiin jäätelöt ja katseltiin samalla Ikebukuron vilskettä.
Lähdettiin Sunshine Cityyn päin. Poikettiin matkalla parissa kaupassa, koska satuin näkemään cossikaupan jossa kävin vähän hipelemässä peruukkeja, ja K-Booksin kaupassa satuin näkemään Shaman King sälää. Sunshine Cityssä osteltiin tuliaisia ja lähdettiin Harajukuun. Käytiin varaamassa aika Shiba-kahvilaan ja sitä odotellessa käytiin syömässä ja shoppailtiin. Kahvilassa oli puolituntia aikaa paijailla koiruja, vaikkei niistä suurin osa ollukkaan kovin seurallisia :( Harajukusta siirryttiin Shibuyaan ja käytiin Magnetin kattoterassilla ottamassa kuvia Shibuya-crossingista.

siellä se palatsi olis ;_;

#triggered


Seuraavan päivän eka pysäkki oli Asakusa ja Sensoji-temppeli. Temppelivisiitin jälkeen päätettiin hypätä riksan kyytiin. En eka lämmenny ajatukselle koska se oli kallista, mutta Minna sai ylipuhuttua. Also se oli mulle Railpasseista velkaa et suostu maksaa suurimman osan xD
Riksakuskeja parveili pääkadulla temppelin ja aseman läheisyydessä paljon. Reittejä taisi olla kolmea, 30 min, 45 min ja 60 min pituset. Me valittiin 45 min reitti, mutta koska oltiin jo käyty temppelillä, opas suostui hieman muokkaamaan reittiä! Meidän oppaana toimi Mochi, joka oli aivan huipputyyppi! Kerto tosi paljon alueesta ja historiasta, muutenkin jutusteli paljon ja kertoi hauskoja juttuja ja otti meistä kuvia eri paikoissa. Ja siis koko kierros oli englanniksi, ja ainakin Mochi puhui sitä hyvin, samoin muutama muu kuski mitä ny kuultiin kun ohi käveltiin. Oli kyllä aika jännää kun mentiin siellä liikenteen seassa keskellä autotietä välillä :D
Hän kiipes lyhtypylvääseen ottaa meistä kuvaa xD

Tämä oli joku japanilainen komediateatteri

Geisha-koulu


Best

Riksa-ajelun jälkeen suunnattiin Sky Tree towniin. Ei menty itse torniin, mutta kierreltiin sen alla olevalla ostarilla, josta löytyi mm. Pokemon Center. Lounaalle päädyttiin Salon de Sweets-buffetravintolaan. Meikän tänne houkutteli hintaan kuuluva kakkubuffet! Koko höskä maksoi vähän päälle 2000 jeniä (n. 17 euroa tais olla mitä katottiin), siihen kuulu buffetmuodossa alku-, pää ja jälkiruoka sekä kakut. Juomat olis maksanut erikseen mutta mentiin vesilinjalla. Asiakaspalvelu oli myös ehkä parasta koko reissulla, suurin osa tarjoilijoista puhui ihan hyvin englantia, ja meidät sisään ottanut tarjoilijarouva jopa vähän veti meidän kanssa iloista small talkia (ja mm naureskeli kun kävin hakemassa toista jäkkärilautasellista et "sä taidat kyllä tykätä makeesta") Minna kysyi jostain ruuasta eräältä tarjoilijapojalta sen sisällöstä, ja vastattuaan poika tuli vielä hetken päästä meidän pöydälle (oikein polvistui siihen meidän viereen) varmistamaan että olihan juttu nyt okei, eihän ollu allergiasta kyse. Ruoatkin oli kaikki todella hyviä! 11/10 paikka, suosittelen lämpimästi!Illalla vielä crepet, Gold Stone Creameryssä tietenkin!

Torstaina suunnattin aamulla Ikebukuroon, tarkoituksena mennä laulamaan karaokea. Ikebukuron asema vain oli tosi hämmentävä paikka, eikä löydetty koskaan sille oikealle puolelle millä tämä ko. karaoke mesta olisi (oltiin Osakassa käyty Big Echossa, joten haluttiin sen firman mestaan koska sitä ainakin osattiin käyttää). Käytiin katsomassa paria muuta vastaantullutta paikkaa, mutta ne eivät olleet auki. Lopultaan päätettiin siirtyä Shibuyaan, ja sieltä Big Echon piste löytyikin helposti.
Lauleltuamme kylliksi pyörittiin jonkin aikaa Shibuyassa. Iltapäivällä tavattiin Minnan paikallinen kaveri Kevin asemalla, ja odotellessa Minnaa haastateltiin johonkin japanilaiseen tv-ohjelmaan? :'D Kevin vei meidät Shimokitazawaan, joka oli ilmeisesti vähän paikallisten pienempi Harajuku. Siellä oli paljon kirppareita ja vintage-kauppoja. Ainoa vaan että japanilaisten kirpparit on tosi kalliita! Kun kerrottiin et meillä kirpparilla kamat maksaa yleensä paria euroa, max kymppiä, Kevin oli ihan hämmästyny.
Päädyttiin johonkin somaan pikkukahvilaan istuskelemaan, kunnes siirryttiin Ikebukuroon. Tavattiin täällä Nifa, johon olin tutustunut Twitterissä (hän on itävaltalainen mutta asuu tällä hetkellä japanissa). Käytiin okonomiyakilla, pakko myöntää että olin alkuun vähän skepitinen tykkäänkö siitä koska en pidä kaalista, mutta se oli oikeastaan tosi hyvää! Kierreltiin hetki pelihallissa ja otettiin purikurat vielä lopuksi!
Pari vikaa päivää vietettiin aika rennosti ja käytiin lempipaikat vielä läpi (Sibuya, Harajuku, Akihabara, Ikebukuro. Lauantaina käytiin Ikebukurossa vielä tekemässä viime hetken ostokset ja Minna halusi käydä Sunshine cityn kattokerroksessa sijaitsevassa VR-keskuksessa, kun taas mua ei se niin kiinnostanut niin päätin tehdä visiitin samassa rakennuksessa olevaan J-worldiin. Kyseessä on Shonen Jump-sarjoihin perustuva "huvipuisto". Sisällä oli jokusia pieniä laitteita ja pelejä. Tämäki oli vähä sellanen paikka että jos et osaa japania ni onnea matkaan :--D mutta viihdyin kyllä, vaik en laitteissa käynykkään (ne makso erikseen ja kielimuuri), mutta meninkin vain katsomaan näyttelypuolta. Miitattiin Minnan kanssa parin tunnin päästä, käytiin syömässä ja viimoset arcade-visiitit ja painuttiin kämpille pakkaamaan seuraavan päivän kotiinpaluuta varten.Tuo oli muuten oikea ihminen sitten xD

Tässä pari pientä juttua mitä tuli mieleen Japaniin matkaa pohtivalle:

- Hinta: Japani on lopultaan suht halpa maa. Ruoka on paljon halvempaa kuin täällä, toki riippu paikasta, on halvempia ja kalliimpia paikkoja, mutta ulkona syödessä hinta oli n. 10 e luokkaa meillä suurimmaksi osaksi. Vaatteet sitten taas maksaa, koska japanilaiset panostaa muotiin.
- Allergiat: Japanissa ei tunneta sanaa allergia. Ihan oikeesti. Jos teillä on jotain ruokarajoitteita, etenkin jos ne saattaa johtaa hengenlähtöön, ottakaa selvää mitä nämä raaka-aineet on japaniksi ja listatkaa ne selvästi myös kanjeilla, ja vääntäkää rautalangasta että "minä muuten kuolen jos syön tätä". Monesti katsottiin vähän kummastuneena kun mainittiin ruoka-allergoista, mutta yleensä ystävällisesti luvattiin selvittää asia. Myös esim. kasvisruokaa ei löydy ihan jokapaikasta (Minna ei syö punaista lihaa ja yrittää pääsääntöisesti mennä vegepuolella, mutta ei aina ollut mahdollista), vaan sitä pitää osata etsimällä etsiä.
- Kieli: Se ei oo mikään myytti et japanilaiset ei osaa englantia, koska ne ihan oikeesti ei osaa. Oli ihmisiä ja asiakaspalvelijoita, jotka yritti ja saatiin aina asiat ymmärretyksi. Mutta suurin osa tuli suoraan puhumaan japania (Kevinin mukaan oletus on että jos tuut tänne ni osaathan sä tietty kieltä). Me kumpikin osattiin jotenkuten japania, ja usein kunhan asia sanottiin hitaasti ja selkeästi niin ymmärrettiin kyllä, mutta monet puhuu tosi nopeesti. Huomattiin että Kioton ja Osakan alueella ymmärrettiin englantia paremmin kuin Tokiossa. Kiotossa toki on nää isot turistikohteet kaikki aika lähekkäin, Tokio taas on niin iso paikka että kaikki on tosi hajallaan siellä täällä. Edes paikassa joissa selkeesti pyöri paljon turisteja ei puhuttu englantia. Otettaan yks esimerkki Coco's curry house-ravintolat, jotka mainosti listan olevan ainakin 9 kielellä. Yhdessäkään pisteessä missä käytiin ei henkilökunta puhunut kuin japania.


Sellanen reissu tällä kertaa! Kolmessa viikossa ehdittiin nähdä neljä kaupunkia. Paljon nähtiin, mutta paljon jäi näkemättä. Esim. Osakassa ei lopultaan ehditty kauheasti pyöriä. Mutta oli aivan huikeet kolme viikkoa! Koskahan pääsisi seuraavan kerran?

Tsau! o/

2 kommenttia:

  1. Näitä on ollut tosi kiva lukea! Ihania juttuja! Tiedän mistä ottaa vinkkejä jos joskus itsekin Japaniin pääsen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että jaksoit lukea! : D toivottavasti pääset, saa tulla kyselemään toki lisääki vinkkejä!

      Poista