kansikuva

kansikuva

maanantai 19. toukokuuta 2014

Kakkuja kakkuja


Sain tuossa viikonloppuna tehdä elämäni ekat tilauskakut. Viikolla ravintolapäällikkö laitto viestiä et "hei pääsisitkö lauantaina töihin kun pitäis tehä pari kakkua?".
Noh, tilannehan vähän eskaloitui, kun toinen kokki jonka piti tulla tekemään brunssi sinä päivänä, oliki ilmottanu aamulla olevansa kipee, eli jouduin sitte ekana aamulla värkkää sen :'D Ja olee tunnin pidempää töissä.... Kaiken lisäks sain tietää, et toisin kun mulle oli alunperin ilmotettu, mul ei ois ollukkaa sunnuntaina virallisesti vuoroa kun listassa oli tyhjä kohta, mut koska Jasmin sai keskiviikkoon asti saikkua, "jouduinki" sunnuntaina kans töihi.
Kakkupohjat oli onneks valmiina, joten niitä ei tarvinnu alkaa väsäämää. Enkä ois kyl ehtinykkää, ko nää kakut oli varattu kello kaheks (duunipäivä alko 9.30).Oli semmosta valmista levypohjaa (AKA kääretorttupohjaa), enkä oo ikinä tehny kakkuja levypohjasta :'D

Noh, siis, asiaan. Tosiaan oli pyydetty 2 kakkua, 5 v. tytölle ja 3 v. pojalle teemoilla prinsessa ja auto/juna. Muuten mulle annettiin vapaat kädet. Joku 15 henkee tais koko porukkaan kuulua, mut olivat halunneet kummalleki oman kaakun.
Kävin torstaina Confetissa ostelemassa vähän sokerimassaa ja sokerihelmiä koristeeksi. Sokerimassan värjäsin (ekaa kertaa) ite (voi sitä sotkun määrää!), puolen kilon möntistä tuli just tartittava määrä autokakkuun, joten jouduin kipittämään vielä perjantaina kauppaan ostamaan pinkkiä sokerimassaa toiseen kakkuun (onneksi lähi-s-market ja s-marketin hyvä leivontavalikoima!). Autokakkuun tuli heti visio, mutta prinsessakakkua sain miettiä useamman tovin, eikä se kyllä vielä tekovaiheessakaan ollu ihan selvä :'D

Tällässiä sitten tuli:


Tytön kakkuun en ihan niin tyytyväinen ollut, koska siitä tulikin isompi mitä alunperin piti, ja sokerimassa ei ihan riittänyt ja repeili, joten jouduin pahimmat viat peittämään noilla ruusuilla >:
Sisällä suklaa-mansikka täyte.


Vähän jäi näköjään tomusokeria vielä päälle vaikka yritin pyyhkiä pois.
Tähän taas olin sitäkin tyytyväisempi! Se onnistu aika lailla just niin ku olin suunnitellu. Vähän tässäkin sivuille jäi reikiä, mutta renkaat (tehty dominokekseistä jotka päällystetty sokerimassalla) pelasti! Otin mallia Autot-leffan Salamasta (koko leffaa ees nähnykkää, höhö). Yritin netistä etukäteen kattella mallia miten autokakku kootaan, mutta eipä se sitten lopulta ollu muuta kun palaa toisen päälle. Olin koulussa kyllä sivusilmällä vähän nähny semmosia.
Sisällä vanilija-kermavaahtoa ja mansikoita
Sitten vielä random yhteiskuva. 

Tuossa kun kakut odottelivat, ne lapsukaiset tuli siihen keittiön ovelle (meillä on siis avokeittiö, ja ei ovea että ihmiset näkee taktisesti sijoitettuun viinakaappiin :'D) kattelemaan silmät pyöreinä "onks noi meijän!?". Monta kertaa kävivät kysymässä joko kakut tuotaisiin, mutta jouduttiin toteemaan että ensin pitää syödä oikeeta ruokaa.

Ei olla siis koulussa vielä päästy kakkuja tekemään, siksi olin silleen "öö ööö mitähän mä teen". Mutta noin muuten nämä onnistu ihan hyvin.

Tsau! o/

3 kommenttia:

 1. Söpöt kakut!
  Diggaan varsinki tota autokakkua, se on tosi jännä ku se on just tollee oikein auton muotoinenki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!
   joo, mäki melkee hämmennyin ku se onnistu noin hyvin, varsinki ku ennen kuorrutusta se näytti enemmänki laivalta l'D

   Poista
 2. No loppukokonaisuutta en ny sattuneesta syystä päässy maistaa, mut eriksee ne ainaki oli hyviä l'D

  Kiitos! Hahaaa, oottakaas vaan ens syksyä ku päästää koulussa kakkujen pariin xD

  VastaaPoista