kansikuva

kansikuva

maanantai 2. joulukuuta 2013

Elyon WIPSainpahan tämän julkastua, vaikka Bloggeri kovasti sitä vastaan olikin.
Nyt kun olen viimein selättänyt räkätautini, voin taas jatkaa cosplayin parissa. Ihan eka WIP päivitykseni, wohoo! Emminätälläisiäosaalol.

Elikkä jos vaikka ihan ekana kertoisin minkä version Elyonista teen (se kun nyt on ollut hirveän suuri salaisuus).


  Tämä on siis se asu, mikä Elyonilla oli ensimmäisessä extra-lehdessä, Elyon, Meridanin valo. Tuore kuningatar on tyytymätön omaan tietämättömyyteensä, ja lähtee matkaamaan ympäri Epämaita tutustuakseen valtakuntaansa. Tämä on Elyonin vaatteista lempparini <3 Olen tykännyt siitä siitä asti kun ensi kerran luin ko. tarinan, ja kun päätin cossata Elyonia, tiesin heti että teen tämän asun (oikeasti en vain tykkää mekoista).

Asu koostuu siis hupullisesta tapardista, paidasta ja housuista. Ensi kertaa oikeasti katsoin millaisia kankaita ostan. Hakuryuulla peruspuuvilla toimi, mutta tähän ei. Näin jälkeenpäin olen ihan tyytyväinen kangasvalintoihin, vaikkakin olisin toivonut lilan kankaan olevan vähän joustavampaa :'D
Tänään siis alkoi piparien voimalla ja joululalujen säestämänä armoton ompelu-urakka. Olin jo aiemmin leikellyt ja siksakannut ne, ja tehnyt taparin pohjan.

Tästä lähdettiin tänään liikkeelle.
Ensimmäinen ongelma syntyi paidassa, kun kangasta olikin liian vähän! En tiedä oliko sekaannus meikäläisen vai Eurokankaan myyjän (kuvaa kyllä näytin), mutta leveät hihat veivätkin niin paljon tilaa, ettei taka-kappaletta saanut kokonaan. Rahapulassa päädyin siis seuraavaan ratkaisuun: kaivoin vaatekaapistani vaaleanpunaisen pitkähihaisen trikoopaidan, ratkoin siitä hihat irti ja ompelin uudet tilalle.
Pieni väriero, eihän sitä huomaa. Eihän?
Simsalabim! Isot hihat on isot
 Ehkä joskus teen uuden paidan.

Sitten huppari. Ensimmäistä kertaa ompelin muuten hupun. Muuten itse paita oli helppo, ihan peruspaidan kaavoilla. Onneksi veljeni ja hänen kihlattunsa olivat meillä viikonlopun, joten sain Tiinalta apua. Hän yleensäkin auttelee kaavoissa ja muissa kohdissa, joita en itse osaa. Huppukin saatiin muutaman purkamisen jälkeen paikoilleen.
Jos tuosta mitään selvää saa. Yritin ainakin saada siitä uber siistin!
Ongelma tosiaan tuli siinä, ettei tuo kangas jousta. Ilman huppua sain hökötyksen juuri ja juuri pään yli, mutta hupun kanssa, no way. Keksin sitten tehdä eteen sellaisen nyöritys asian, mikä sopii jotenkin myös asun henkeen (Meridian kumminkin on sellainen fantasia-keskiaika-tyylinen paikka).

Tuommoisen. Tosin nauhan vaihdoin vähän sopivampaan.

Sitten oli vuorossa vyö ja nuo vaaleanliilat kantin vai miksiniitänytkutsutaan. Että voikin joku asia aiheuttaa päänvaivaa! Taistelin yli puolet ajasta että sain kantit leikattua ja sekä edestä että takaa käännettyä nätisti. Ja kun niitä on vielä joka helkatun aukossa!! Noh, selvästikin loppua kohden harjaannuin siinä, sillä viimeinen hiha meni jo aika sukkelasti :'D Vyöhön ompelin nepparin pitämään sen kiinni. Tuo vaalean liila kangas on muuten ihanaa <3 Ja se riitti juuri ja juuri.
 
Yläosa koko komeudessaan. Eihän se väärän värinen paita edes onneksi näy.
Eli enää puuttuu housut. Nekin on tosin jo siinä vaiheessa, että enää kasaan pitäisi ommella. Voisin yrittää huomenna jaksaa tehdä ne. Kengät tilasin eBaysta, ja jännitän nyt ehtivätköhän ne (Viimeinen ennustettu saapumispäivä pitäisi olla tosin 7. tammikuuta, että pitäisi kyllä). Ne saattavat olla (ovat.) liian tummat, mutta sitten maalaillaan. Tuollaiset. Nuo näyttää niin kivoilta, että niitä voi kyllä pitää muutenkin <3 Vähän jännään myös että onko oikean kokoiset. Taulukon mukaan USAn koko 6 pitäisi vastata meidän 37.

Goukin on oikeastaan valmis rusetin valkoisia raitoja ja peruukin saapumista myöten. Tai no, sukkia ei ole oikeanlaisia, mutta koska talvi ajattelin ottaa vapauden laittaa sukkikset :'D
Ekaa kertaa myös ompelin rusetin. Olen siihen oikein tyytyväinen~ Ensin siis leikkasin nuo kaikki palat erikseen ja ompelin kasaan. Sitten vain pujotin nuo kaksi muuta kappaletta tuon keskiosan läpi. Volá!
Hameesta ei tullut otettua kuvia, näette sitten joskus :3

Tietääkö kukaan muuten kivoja animuaiheisa joululauluja? Ite oikeastaan tiiän vaan Pokemonin ja Digimonin biisit.
 Tässä pari omaa suosikkia:


Hyvää Joulun Odotusta! <3 Muistakaa olla kilttejä, tontut katselee ikkunoista!

Briefly in English: I had quite a lot troubled uploading this :'D I'm working on Elyon's costume, currently having made the shirt and the hoodie :3 I also have Gou pretty much ready. 

2 kommenttia:

  1. Voi eiii en tiedä mitä tapahtui mutta jotenkin kadotin blogisi? xD Vaihdoit osoitetta, enkä sitten enää löytänyt tätä uutta. Meinasin tulla MAL:issa kysymään että minne blogisi katosi, mutta löysinkin tänne kun näin Facebookissa mainostuksesi. xD

    VastaaPoista